Poll: Op welke politieke partij gaat u stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen 3 maart?

De vorige poll, 94 stemmen, had de volgende uitslag:
Bij een nationale rampen-geldinzamelingsactie geef ik

  • tussen €1 – €5: 11%
  • tussen €5 – €10: 13%
  • tussen €10 – €20: 11%
  • tussen €20 – €50: 17%
  • meer dan €50: 7%
  • niets: 38%


Ruwweg 60% geeft een bedrag bij een actie als voor Haiti.
Daarvan geeft 24% meer dan €20.
Op deze poll is slechts door weinigen gereageerd.

Wellicht dat de volgende poll meer uitnodigt tot een reactie.
3 maart aanstaande zijn er gemeenteraadsverkiezingen.
Heeft het opstappen van wethouder Hoen mbt het Polderhoofdkanaal invloed op het stemgedrag?
We zijn benieuwd.
Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij het nieuwsitem!

De nieuwe poll luidt:

Op welke politieke partij gaat u stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen 3 maart?

  • PvdA
  • CDA
  • Opsterlands Belang
  • VVD
  • FNP
  • ChristenUnie
  • OpsterLanders
  • D66
  • Ik weet het nog niet
  • Ik ga niet stemmen
Geplaatst in: Opmerkelijk

19 reacties op “Poll: Op welke politieke partij gaat u stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen 3 maart?

  1. mia zegt:

    Ik denk opsterlands belang. Weet het nog niet zeker! Het is moelijk kiezen, iedere partij heeft wel iets wat aanspreekt.
    Het is nog niet zover, dus tijd genoeg om me er nog ff in te verdiepen.
    Niet stemmen is geen optie, het is je recht en plicht, vind ik!

  2. Johan zegt:

    Als je bent voor goed onderwijs en meer brede scholen, duurzaamheid, opkomt voor de minder bedeelden in deze samenleving, een ander en beter gemeentebestuur wilt hebben, dan stem je natuurlijk op OpsterLanders (www.opsterlanders.nl): het redelijke linkse alternatief. De achtergrond van de top 3 van OpsterLanders is een goede weerspiegeling van de partij. Leo Andringa: lid van de SP. Johan Sieswerda: lid van D66. Agaath Arends: lid van GroenLinks.
    Ik heb het te doen met degenen die een keuze moeten maken uit neoliberale ondernemerspartijen zoals VVD, D66 en Opsterlands Belang die sterk op elkaar lijken. Net zo weinig als er verschil zit Kwik, Kwek en Kwak 😉
    Als je kijkt naar de hoeveelheid en grootte van de verkiezingsborden aan de kant van de weg en op het boerenland, dan heeft OpsterLands Belang het meeste grote geld en de grootste kans van slagen om nummer 1 van Opsterland te worden/zijn. Anderzijds kunnen veel schreeuwerige borden kiezers afschrikken, zoals eerder door Appie is aangegeven in een nieuwsbericht.
    Ik ben vooral benieuwd hoeveel kandidaten uit Bakkeveen straks in de gemeenteraad worden gekozen. Wordt het een historisch record?

  3. Truus Versleijen zegt:

    Het programma van Opsterlands Belang spreekt me wel aan. Ik denk dat zij de juiste partij zijn voor mij.

  4. Aukje Haan zegt:

    Als ik bekijk wat 1 persoon al voor ons dorp heeft gedaan en ik deze persoon dan ook telkens weer met goede plannen en hulp tegen kom, weet ik al op wie ik ga kiezen.

  5. Luus zegt:

    Wel heel verwarrend Opsterlanders en Opsterlands Belang.Ik denk dat er mensen zullen zijn die die twee op het stembureau door de war halen. TIP, kijk thuis op welke persoon je wilt stemmen !

  6. Johan zegt:

    Het klopt wat Luus zegt: soms kun je de bomen door het Opsterlandse politieke bos niet meer zien. Ik kreeg als kandidaat van OpsterLanders gisteren enkele emailtjes met de ‘positieve’ verheugende mededeling dat zij op de webpeiling van Bakkeveen op mijn partij Opsterland Belang hadden gestemd. Jan is natuurlijk als lijstduwer voor OB enorm blij gemaakt met deze steun uit onverwachte hoek 😉

    Ik heb er geen moeite mee als het om een onschuldige poll gaat, maar in het stemhokje is de stem wel bepalend voor de toekomst van de gemeente.

    Hint: kijk naar de kandidaten en vooral naar het LIJSTNUMMER, want die worden niets voor niets toegekend aan de deelnemende partijen. Binnenkort krijgen alle inwoners van Opsterland een verkiezingskrant van de gemeente in de bus met een overzicht van alle partijen met hun speerpunten en kandidaten.

  7. Johannes zegt:

    Bij de FNP heb ik altijd een vertrouwd gevoel. Hun ja is ja en nee is nee. Geen bedrog zoals bij de ‘Haagse partijen’.

  8. Johan zegt:

    @Kees. Voor de goede orde: de PVV doet niet mee in Opsterland/Fryslân. Alleen in 2 Nederlandse gemeenten.

    @Johannes. Met de FNP heb ik altijd goed samengewerkt in de Friese Staten, hoewel ik het op een bepaald moment grondig met hen oneens was toen zij stemden voor een enorme bezuiniging op het openbaar vervoer in Fryslân.
    Maar wat wil de FNP specifiek voor Opsterland? Ik kan dit nergens vinden op internet en kom via zoekmachines altijd uit op de provinciale website van de FNP. Wie weet dat Evert dit leest en kan hij aangeven waar hun standpunten zijn te vinden.

    Ik ben benieuwd of het val van het kabinet Balkenende IV van invloed zal zijn op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Wat een stelletje kleuters in Den Haag. En dat terwijl ons land in een recessie/kredietcrisis verkeert. Dit gaat onnodig veel werkgelegenheid kosten.

  9. Evert zegt:

    @ Johan, de FNP hat dizze wike harren folders doar oan doar runbrocht dat eltsenien hat no de standpunten moai leze kint. Ek stiet der dizze wike in moai stik yn’e Woudklank (fan alle partijen) en dy wurd no ek wer runbrocht hawwe wy leze kint op dizze side fan us Bakkefean, dus…….. fjirder kinne je altiid terjochte op de hiemside fan de FNP http://www.fnp-opsterlan.nl, der stiet ek de moaie fideoboadskip fan de FNP op.

  10. Jelle zegt:

    Hey Johan, oude strijdmakker. Ken je me nog uit de tijd toen wij streden tegen de Apartheid in Zuid-Afrika, met alle gevaren vandien?

    Ik kwam deze prachtige website tegen tijdens een speurtocht op internet. Ik woon nu in Noordwest-Friesland waar de bodem flink aan het dalen is als gevolg van de zoutwinning. En dit is geen leuk vooruitzicht voor de toekomst. Als ik in jullie gemeente had gewoond, dan zou ik mijn stem hebben uitgebracht op OpsterLanders. Een mooie naam trouwens voor een politieke partij.

  11. Johan zegt:

    Amandla Jelle! Nkosi sekeleli Africa. Al was Apartheid nog zo snel, Mandela achterhaalde het wel. Het recht zal altijd zegevieren.
    Mijn contactgegevens: zoekt (op de website van OpsterLanders of in de telefoongids) en gij zult mij vinden.
    Deze website is niet alleen mooi maar vooral actueel. En dit komt doordat het regelmatig wordt bijgewerkt door een aantal lokale correspondenten.

  12. Johan zegt:

    @Evert. Ik krijg niet de website te zien van FNP Opsterland als ik naar http://www.fnp-opsterlan.nl ga. Of leit it oan my en doch ik wat ferkeard?

  13. Freek zegt:

    Gemiste kans, het domein http://www.fnp-opsterlan.nl is niet eens geregistreerd maar wordt wel her en der vermeld…

    Valt mij vaker op helaas, weinig partijen die echt goed gebruik maken van de kracht van het internet en social media.

  14. Jacob zegt:

    raar mar as ik http://www.fnp-opsterlan.nl intik dan krei ik it er wol foar.It moat wol sunder d achter lan en net mei in dakje op’e a. It kin ek fia http://www.fnp.nl en dan klikke op ofdielingen, opsterlan

  15. Johan zegt:

    @Freek. Behalve OpsterLanders 😉 http://www.opsterlanders.nl kreeg kort geleden lovende kritiek van De Woudklank. Het is volgens websitebouwer Nander Cirkel een verademing vergeleken met andere partijwebsites in Opsterland. De website heeft ons al extra stemmen opgeleverd voor deze verkiezingen.

    Verder hebben lijsttrekker Leo Andringa en ondergetekende hun eigen weblog. En zo nu en dan kwetter ik op http://www.twitter.com/opsterlanders/
    Twitter is voor mij een nieuw fenomeen op internet, maar het went snel.
    Bovendien zit ik al jaren op Hyves.

    Maar je hebt wel gelijk: het belang van internet en sociale media wordt onderschat door de politiek (en de gemeente!), terwijl bijv. Obama zijn verkiezingsoverwinning in 2008 deels te danken heeft aan het gebruik van de nieuwe media.

  16. Freek zegt:

    @Jacob, ast op http://www.sidn.nl sjochste en http://www.fnp-opsterlan.nl intikst kriist de melding dot it domein nog frij is…

    @Johan, Obama is een mooi voorbeeld inderdaad, men zou er meer mee moeten doen.

  17. Jacob zegt:

    dat kin kloppe mar fia http://www.fnp.nl kinsto trochlinkt wurde. Ik ha http://www.fnp-opsterlan.nl in de zoekopdracht set en dan docht er it wol

Geef een reactie