Poll: Natuurlijk zijn dronken fietsers en voetgangers ook strafbaar!

84 bezoekers brachten een stem uit op de poll:

Geld vuurwerk kan beter naar arme landen

  • Ja: 52%
  • Nee: 35%
  • Geen mening: 11%


De helft vindt vuurwerk verspilling van geld, dat beter besteed kan worden voor een goed doel.

De nieuwe poll is nav een bericht op bakkeveen.nl over een fietser, die zonder licht en met teveel alcohol bekeurd werd.
Hier werd goed- en afkeurend op gereageerd.
Wat vind jij ervan?

De poll luidt:

Natuurlijk zijn dronken fietsers en voetgangers ook strafbaar!

– Fietsers wel, voetgangers niet.
– Ja, allebei.
– Nee, wat een flauwekul.
– Geen mening.

Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij het nieuwsitem!

Geplaatst in: Opmerkelijk

9 reacties op “Poll: Natuurlijk zijn dronken fietsers en voetgangers ook strafbaar!

  1. Johan zegt:

    Hangt er helemaal vanaf wat de situatie is. Een dronken fietser: ja, die is per definitie wettelijk gezien in overtreding als die gaat fietsen. Geen discussie hierover mogelijk.
    Iets anders is een dronken voetganger. Deze is niet per se strafbaar voor de wet, tenzij bijvoorbeeld sprake is van openbare dronkenschap. Het Wetboek van Strafrecht, artikel 453 verstaat hier onder: “zich in kennelijke staat van dronkenschap op de openbare weg bevindt”. In normaal Nederlands betekent dat aanstootgevend gedrag niet wordt getolereerd.
    Daarnaast krijg je te maken met artikel 426 van het Wetboek van Strafrecht: “in staat van dronkenschap verkeert, hetzij in het openbaar het verkeer belemmert of de orde verstoort, hetzij eens anders veiligheid bedreigt, hetzij enige handeling verricht waarbij, tot voorkoming van gevaar voor leven of gezondheid van derden, bijzondere omzichtigheid of voorzorgen worden vereist.” En dat wil zeggen dat dronkenschap geen overlast en gevaar veroorzaakt.
    De uitslag van deze peiling zal een indicatie zijn of men de wet en wel of niet kent danwel respecteert. Tussen niet kennen en wel kennen en niet respecteren zit een wereld van verschil, of iemand ter goeder of ter kwader trouw redeneert.
    Misschien dat een jurist meer/beter kan vertellen over hoe het zit met dronken fietsers en voetgangers. Zijn er juristen in Bakkeveen?

  2. Kurt zegt:

    Hangt er van af wat de toegevoegde waarde van iemand in de maatschappij is. Iemand in de molen zit en loonslaaf van Wouter Bos is die mag natuurlijk wel bezopen over de stoep en op de fiets (mits met licht aan).

    Val je niet onder deze categorie dan moet je naar een werkkamp en kentekenplaten maken e/o onder bewaking de berm opruimen.

    Maar nu zal ik wel weer rare dingen zeggen..

  3. Andries zegt:

    Johan heeft vast rechten gestudeerd of vaak naar de rijdende rechter gekeken.

    Beste Johan: Volgens mij interesseert het niemand of iemand volgens de wet wel of niet dronken mag fietsen (dit mag niet). De peiling heeft als doel om de mening van de bezoekers van de website te achterhalen. Zijn we het wel of niet eens met 1 van de onzin regels in Regeltjes land Nederland.

  4. voetbalfan zegt:

    ik als voetbalsuporter van bakkeveen is mij alleens opgevallen dat zelfs mensen vd wet dronken op de fiets naar huis zijn geslingerd.Ach ja zijn ook maar mensen dus kom mij niet aanzetten met artikel 453

  5. Johan zegt:

    Wat een grapjas is Kurt. Tegen een journalist van de Leeuwarder Courant zei ik in december, dat het Bakkeveen Siberisch er uit zag (vanwege de sneeuw) en niet oud-stalinistisch (met lege schappen). Kurt beschrijft nu alsof je naar een soort goelagkamp of de Angola-gevangenis in Louisiana wordt gestuurd. Bedankt voor het compliment Andries, maar ik heb noch rechten gestudeerd noch naar de rijdende rechter gekeken. Waar kijk jij naar op tv en heb jij rechten gestudeerd? Je kon het antwoord op jouw vraag weten, want het antwoord zat besloten in de vraag aan het einde van mijn vorige reactie: een jurist is iemand die in rechten is afgestudeerd. De wetsartikelen die ik heb genoemd komt door het gebruik van een gezond boerenverstand en wat google’en op internet. Ik behoor tot de generatie die weet hoe om te gaan met de moderne media 😉 Waar staat het dat je het eens of oneens moet zijn met onzinregels? Ik lees dit nergens. De stelling verwijst naar een nieuwsbericht op de site, waarin melding wordt gedaan van de bekeuring van een dronken fietser uit (hik!) WIJN-jewoude..

  6. Simon zegt:

    Valt er als je goed dronken bent nog te lopen dan ?
    Laat staan fietsen ?

    Mijn mening , als je gewoon je licht aan hebt , en nog redelijk kan fietsen en alles nog een beetje goed kan in schatten , kan je wat mij betreft wel fietsen zonder bekeuring …

  7. - Romke - zegt:

    Wat een geleuter! Natuurlijk zijn ze strafbaar. Maar als ze een beetje goochem zijn, zorgen ze, niet bekeurd te worden.

  8. Bakkefeanster zegt:

    Fietsen of lopen is beter dan wanneer ze met de auto gaan toch? Wees blij dat ze de auto laten staan… Hoeveel rijden er nog met drank op achter het stuur, te veel..

  9. paultje pils zegt:

    pils!

Geef een reactie