Poll: Bij een nationale rampen-geldinzamelingsactie geef ik

Er werden 138 stemmen uitgebracht op de poll:
Je eigen stoep sneeuwvrij vegen is een burgerplicht

  • Eens: 85%
  • Oneens: 11%
  • Geen mening: 2 %

Verweg de meeste stemmers, 85%, vinden het normaal je eigen stoep/oprit sneeuwvrij te maken.
11% denkt hier anders over. Toch nog een hoog percentage.

De volgende poll heeft te maken met de geldinzamelingsactie nav de aardbeving in Haiti.
Is het vanzelfsprekend dat iedereen daar wat voor geeft?
Er zijn ook mensen, die bang zijn, dat veel geld aan de strijkstok blijft hangen.

De Poll luidt:

Bij een nationale rampen-geldinzamelingsactie geef ik:

– tussen €5 – €10
– tussen €10 – €20
– tussen €20 – €50
– meer dan €50
– niets

Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij het nieuwsitem!

Geplaatst in: Opmerkelijk

5 reacties op “Poll: Bij een nationale rampen-geldinzamelingsactie geef ik

  1. mia zegt:

    Als je op tv hoort dat de rijke haitianen niet van plan zijn hun arme landgenoten te helpen wordt ik toch even en beetje misselijk! Waar gaat ons geld heen! Er zijn als ik het goed heb begrepen nog miljoenen over van de tsunami inzameling, en als je dan hoort dat kleine particuliere initiatieven daar geen geld van kunnen krijgen….
    Het is allemaal zo dubbel. Als je de verschrikkelijke beelden op tv ziet wil je natuurlijk helpen, en ik heb het ook wel gedaan. Maar de wereld is soms zo verschrikkelijk onrechtvaardig!!!!!

  2. ingrid zegt:

    er zijn ook wel goede berichten over waar het geld voor wordt gebruikt, dan bekijk je het van de postieve kant. En dat doe ik dan , .Negatieve berichten worden in de pers altijd breed uitgemeten, laat je daar niet in meeslepen.

  3. Aat zegt:

    >>er zijn ook wel goede berichten over waar het geld voor wordt gebruikt, dan bekijk je het van de postieve kant.<< Zo is het. Ik ben ook reuze blij als ik, straks weer terug in Haiti, een burgemeester of wat daar voor doorgaat én een aantal van zijn vazallen, zie rijden in hun mooie, nieuwe mercedessen ....

  4. Johan zegt:

    Beste mensen, niet zo cynisch over hulp aan Haiti. Tuurlijk belandt een deel van de noodhulp niet in goede handen, maar u blijft toch ook bij een Nederlandse bank terwijl ze op slinkse wijze de tarieven verhogen en hun topsalarissen/bonussen daarmee aanvullen? En wat de denken van de Nederlandse humanitaire hulp aan Afghanistan? Is daar geen corruptie? Moet deze hulp worden stopgezet? Voordurend kritisch beoordelen: ben ik helemaal mee eens.

  5. Douwe zegt:

    Wat vinden jullie dan van het idee om nederlandse bouwvakkers tijdelijk naar Haïti te sturen. Weet je zeker waar het geld terecht komt, leren die Haitianen ’s goed bouwen en hier komen minder bouwvakkers in de ww.

Geef een reactie