Onderdak voor Godijns in Bakkeveen

De ernstige zieke Ger Godijn en zijn spastische echtgenote Irma leven in een sloophuisje aan de Meerkoetstraat in Drachten. Meerdere instanties weten ervan, maar al maanden is er niets veranderd. In de Leeuwarder Courant van 9 januari stond een groot artikel over de embarmelijke toestand waarin dit echtpaar verkeerde.

“Onze mensen hebben al veel meegemaakt, maar dit overtreft weer alles. Triest. Heel triest”, zegt Brenda Jansen van de Ombudsman.  

Dan is het 20 januari: een oplossing voor de familie Godijn in Drachten lijkt nabij. Andere woonruimte voor Ger en Irma Godijn is snel nodig, vinden nu ook de woningstichtingen Accolade en Woon Friesland.
Behalve van Stichting De Ombudsman krijgt het paar inmiddels ook hulp van zorginstelling Connecting Hands in Leeuwarden.  

29 januari meldt de Leeuwarder Courant.
Ger en Irma Godijn uit Drachten zijn onderdak. Ze zijn welkom in Bakkeveen, waar de ongeveer 25 bewoners van It Ankerplak voor hen een lans hebben gebroken bij corporatie WoonFriesland.

De zaak is beklonken, meldt Stichting De Ombudsman, die de zaken behartigt van de Godijns. Alles is gelijkvloers en dat is precies wat het echtpaar nodig heeft. Godijn is opgetogen: ,,Je voelt je gewoon miljonair.”
 

Hieronder enkele zomerfoto’s van ’t Ankerplak in Bakkeveen.

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

1 reactie op “Onderdak voor Godijns in Bakkeveen

  1. ingrid zegt:

    wat een prachtige oplossing, en wat een mooie actie van de bewoners van het ankerplak.

Geef een reactie