Gemeente over hoek Mjumsterwei/Tsjerkewal

Over de voortgang van de hoek Mjumsterwei/Tsjerkewal kunnen wij u melden dat het bestuur van Plaatselijk Belang en het actiecomité een officiële brief hebben ontvangen van de gemeente. De brief luidt als volgt:

Geacht bestuur,

Op 18 juni 2009 heeft er een overleg plaatsgevonden tussen de gemeente, het Actiecomité Bakkeveen en uw bestuur. Onderwerp van gesprek was de appartementengebouw op de hoek Mjûmster Wei / Tsjerkewâl.
Vanuit de gemeente is een toelichting gegeven op de door de raad vastgestelde beleidskaders, die de basis hebben gevormd voor de planontwikkeling en –vorming voor de hoekinvulling Mjûmster Wei / Tsjerkewâl. Ook heeft de gemeente een toelichting gegeven op de met de provincie gemaakte woningbouwafspraken tot 2016. Tenslotte heeft de gemeente het proces geschetst dat heeft plaatsgevonden met betrekking tot de informatieverschaffing en het bij de planvorming betrekken van Plaatselijk Belang en de inwoners van het dorp.
Het Actiecomité Bakkeveen en uw bestuur hebben in het overleg aangegeven van mening te zijn niet in voldoende mate bij de plantontwikkeling en –vorming betrokken te zijn geweest. En dat het Actiecomité en uw bestuur tegen de in februari 2009 gepresenteerde plannen voor de hoekinvulling Mjûmster Wei / Tsjerkewâl zijn, omdat het Actiecomité en uw bestuur deze te massaal vinden. Het Actiecomité en uw bestuur gaven daarbij aan dat ook de inwoners van Bakkeveen deze mening zijn toegedaan, blijkens de gehouden handtekeningenactie. Zowel het Actiecomité als uw bestuur hebben gevraagd of er naar alternatieven gekeken kon worden.

In aansluiting op het overleg van 18 juni 2009 hebben het Actiecomité en uw bestuur op 28 augustus een wensenlijstje aan de gemeente toegezonden.

Naar aanleiding van het overleg van 18 juni en het wensenlijstje van 28 augustus 2009 (***) is de gemeente in overleg getreden met woningbouwcorporatie WoonFriesland. Met WoonFriesland is onderzoek gedaan naar alternatieven voor de gepresenteerde plannen voor de appartementenbouw op de hoek Mjûmster Wei / Tsjerkewal en de financiële haalbaarheid ervan. Dit onderzoek heeft de nodige tijd gevraagd. Het onderzoek heeft ertoe geleid dat er mogelijkheden zijn, maar dat deze mogelijkheden, vooral met het oog op de financiële haalbaarheid ervan, bij WoonFriesland eerst interne besluitvorming vragen alvorens het Actiecomité Bakkeveen en uw bestuur hierover geïnformeerd kunnen worden. Naar verwachting zal de interne besluitvorming bij WoonFriesland in de eerste helft van januari 2010 plaatsvinden.

Daarna wordt er een gezamenlijk overleg gepland tussen Plaatselijk Belang Bakkeveen, het Actiecomité Bakkeveen, woningcorporatie WoonFriesland en de gemeente. In een later stadium zal de gemeenteraad een voorstel worden voorgelegd.
Met vriendelijke groet,

Henk Hoen, wethouder

***

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

1 reactie op “Gemeente over hoek Mjumsterwei/Tsjerkewal

  1. Jan v.d. Vaart zegt:

    -Naar aanleiding van het overleg van 18 juni en het wensenlijstje van 28 augustus 2009 is de gemeente in overleg getreden met woningbouwcorporatie WoonFriesland. Met WoonFriesland is onderzoek gedaan naar alternatieven voor de gepresenteerde plannen voor de appartementenbouw op de hoek Mjûmster Wei / Tsjerkewal en de financiële haalbaarheid ervan.-

    Openheid is belangrijk.
    Voor een nog beter overzicht te krijgen zou het wenselijk zijn dat er informatie verstrekt wordt over het overleg van 18 juni en de inhoud van het wensenlijstje van 28 augustus 2009.

Geef een reactie