Bakkeveenster rijdt door na ongeval

Op 25 mei pucliceerden we onderstaand bericht. (Zie helemaal onderaan dit artikel).
Nu de uitspraak van de rechter na de rechtzaak.

Assen/Norg –
Twee automobilisten kregen het eind mei 2009 in Norg al rijdend met elkaar aan de stok. Na de nodige pesterijen volgde op een rotonde een lichte botsing. De bestuurder van het aangereden voertuig sprong uit zijn auto en sloeg op het dak van de auto achter hem. De ander voelde zich zo bedreigd, dat hij zich snel uit de voeten wilde maken. Deze E.J. (44) uit Bakkeveen trok op, reed langs de auto voor hem en mangelde zodoende de boze bestuurder. Vandaag verscheen J. voor de Asser politierechter.

J. raakte bij de inhaalactie niet alleen het openstaande portier van de auto voor hem, maar ook de bestuurder die tussen beide voertuigen stond. De jongeman werd hard tegen zijn auto gekwakt en brak een schouderblad. Het portier van zijn voertuig werd volledig omgebogen. J. ontkende dat er opzet in het spel was.

Volgens de officier van justitie nam J. wel degelijk het risico de andere bestuurder te raken met zijn auto. De aanklaagster eiste 120 uur werkstraf en zes maanden rijontzegging waarvan vier voorwaardelijk. De advocaat van J. betoogde dat de andere man als het ware voor de auto van J. sprong en pleitte voor vrijspraak. De rechter legde 40 uur werkstraf op en een half jaar rijontzegging waarvan ruim vier maanden voorwaardelijk.
Bron: Dagblad van het Noorden 7 januari 2010

 

Hieronder het artikel van 25 mei 2009

Man aangehouden voor het verlaten van plaats ongeval

NORG – Zondagmiddag is een 44-jarige man uit Bakkeveen aangehouden. De man was eerder die dag op de Eenerstraat in botsing gekomen met een 22-jarige automobilist uit Veenhuizen. Op de rotonde reed de man uit Bakkeveen tegen de achterbumper van de automobilist uit Veenhuizen. Toen de man uit Veenhuizen wilde uitstappen, reed de man uit Bakkeveen weg en raakte hierbij een been van de man uit Veenhuizen. Ook raakte hij het opengeslagen portier van de auto.

De man uit Bakkeveen kon later die middag bij een horecagelegenheid in Haulerwijk worden aangehouden. De automobilist uit Veenhuizen is ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Het rijbewijs van de man uit Bakkeveen is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.
 

Bron: politie.nl/drenthe

Geplaatst in: 2009-gebeurtenissen

7 reacties op “Bakkeveenster rijdt door na ongeval

 1. Een lezer zegt:

  Onderstaande link is van de brandweer van Norg en laat enkele foto’s zien van het ongeluk.

  http://www.brandweernorg.nl/000000977e11c0a18/03c1989b7a0cabb01/03c1989c150f69701.html

 2. Freek zegt:

  Raar, daar staat een heel ander verhaal?

 3. een familie lid zegt:

  er wordt zo veel gepraat de mensen weten niet wat er vooraf is gebeurt ze moeten niet zo gauw oordelen je moet alle twee verhalen horen en alcohol was er niet in het spel dus

 4. patrick zegt:

  Nou, dan ben ik erg benieuwd naar de 2 verhalen. Roept u maar…

 5. JvdM zegt:

  @ een familie lid

  Wie heeft het hier over alcohol… en de ‘dus’ aan het einde suggereert dat het ongeval blijkbaar minder erg is als er niet is gedronken?

 6. een familie lid zegt:

  nou j vdm wees eerlijk er word gauw gepraat als er staat in het verhaaal hij is aan gehouden in een cafe in haulerwijk en dan is het eerste wat ze zeggen alcohol in het spel dat wil ik er mee zeggen en het is net zo erg met of zonder alcohol ik heb hekel aan mensen die gauw oordelen en dit waren mijn laatste woorden hier over

 7. ANONIEM zegt:

  WAAR MAKEN JULLIE JE DRUK OM HET IS GEBEURD EN KLAAR IS KEES ER MOET GEWOON NIET MEER OVER GEPRAAT WORDEN. PUNT UIT

  EN IK HEB NETZO ALS EEN FAMILIE LID DAT HIER STAAT EEN HEKEL AAN MENSEN DIE TE SNEL OORDELEN EN IK VIND HET IS ZO GEBEURD.

Geef een reactie