Spijkerpakkenband wederom Nederlands kampioen !

SPIJKERPAKKENBAND WEDEROM NEDERLANDS KAMPIOEN!

Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK), die op 27 en 28 november 2009 gehouden werden in Martini Plaza te Groningen, is regionale brassband De Spijkerpakkenband uit Opsterland e.o. op overtuigende wijze winnaar geworden in de 1e divisie. Na afgelopen jaar al de kampioenstitel behaald te hebben, gingen dirigent Thijs Oud en “zijn Spikers” er dit jaar opnieuw met goud vandoor.

CONCURRENTIE
De concurrentie in de 1e divisie was groot. Maar liefst 8 orkesten gingen de muzikale strijd met elkaar aan.
Het verplichte werk wordt door de organisatie van het NBK vastgesteld. Voor de 1e divisie was dit “Salute to Youth” van componist Gilbert Vinter. Deze Britse componist werd precies 100 jaar geleden geboren en geldt als één van grootste vernieuwers binnen de brassbandmuziek.

Loting bepaalde dat De Spijkerpakkenband het spits af moest bijten op het podium. Achteraf bleek dat de uitvoering dusdanig de toon had gezet, dat alle volgende bands op twee of meer punten achter De Spijkerpakkenband bleven steken. Alleen brassband Delta Brass uit Zeeland kon bij de band uit de gemeente Opsterland in de buurt blijven met een score van 88 punten.

AFSLUITING 20 JARIG JUBILEUM
Deze overwinning op de NBK is een geweldige afsluiting van het jubileumjaar van De Spijkerpakkenband.
De brassband bestond dit jaar 20 jaar en heeft dat onder meer gevierd met een groots jubileumconcert en het uitbrengen van een nieuwe cd genaamd “The Essence of Time”.

De Spijkerpakkenband heeft als oefenruimte Geref. Kerk “De Mande”  in Bakkeveen.

2010
Komend jaar zit De Spijkerpakkenband echter ook niet stil. Op zaterdag 30 januari 2010 geven ze samen met het Josti Band Orkest een familieconcert in MFC “De Wier” te Ureterp. In april wordt er deelgenomen aan de “Open Vlaamse Kampioenschappen”. In de zomermaanden staan het “Survento Festival” en het galaconcert tijdens het Engelse Brighouse and Rastrick “Marching and Hymn Tune Contest” op het programma. Kortom, De Spijkerpakkenband laat ook in 2010 weer van zich horen!

VOLLEDIGE UITSLAG 1e DIVISIE NBK 2010:
1. Spijkerpakkenband (Opsterland) – 90 punten
2. Delta Brass Zeeland (Veere) – 88 punten
3. Heman (Zuidwolde) – 87 punten
4. Excelsior (Zalk) – 86 punten
5. Pro Rege (Heerenveen) – 85 punten
6. Oefening & Uitspanning (Wijk en Aalburg) – 84 punten
7. Brassband Breukelen – 83 punten
8. Kunst Naar Kracht (De Goorn) – 82 punten
 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie