Sinterklaas in Bakkeveen !

Zaterdagochtend 21 november 2009 om iets na 10 uur is Sinterklaas in Bakkeveen aangekomen.

Het was mistig, waardoor het natuurlijk wat onzeker was of Sinterklaas wel zou kunnen komen. De wegwijspiet had de uitvinderspiet al ver vooruit gestuurd en deze had iets heel moderns bedacht: de Sinterporteur machine. Hiermee kon Sinterkaas worden overgeseind. Net zoals bij mobiel bellen en SMS’en. “Alle mobiele telefoons uit”, aldus Pyt Hagoras (de uitvinders Piet), omdat het anders wel eens mis zou kunnen gaan.

Na herhaalde pogingen werd een Sinterklaaspopje en de staf van sinterklaas overgezonden, maar Sinterklaas zelf niet. Bij de laatste poging kwam de Koele Piet uit de machine tevoorschijn. Dat was wel leuk, maar zeker niet de bedoeling.

Daarom maakte mevr. Praatjes een eind aan het moderne gedoe en moesten de kinderen luidkeels zingend proberen Sinterklaas naar Bakkeveen te krijgen.

Dit lukte uiteindelijk. Na een ontvangst en tocht door het dorp werd het feest in Dundelle afgesloten. Er waren veel mensen op de been.

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

7 reacties op “Sinterklaas in Bakkeveen !

 1. peter zegt:

  Super deze foto,s

 2. Michel zegt:

  Wat (alvast) een prachtige foto’s van een schitterend feest!
  (Ook zeer snel geplaatst: grote klasse Martijn!!!)

 3. Piet Agoras zegt:

  Wij (alle pieten en natuurlijk Sinterklaas) zijn allemaal een beetje moe en zitten even op de mooie site van Bakkeveen te kijken, tot onze verbazing staan er al foto’s van het geweldige feest van vanmorgen op. Dat is snel……..
  Het wilde met de Sinteporteur niet echt lukken maar ja ……..gelukkig is het toch weer een geweldig feest geworden. Dat is van de foto’s wel af te lezen denk ik. Wij hebben er in ieder geval van genoten. De andere pieten geven straks misschien nog wel een reactie.

 4. Jeen zegt:

  Wat een mooie foto’s allemaal. Ik meneer Jeen heb heel erg genoten van de intocht van Sinterklaas en al zijn Pieten Wat waren er veel pieten dit jaar volgens mij neemt Sint ieder jaar meer mee naar Bakkeveen. Ik zie nu al uit na de intocht van 2010

 5. larissa zegt:

  was een leuke dag =D

 6. Sint Nicolaas zegt:

  Wat een feest. Wat een feest!!!!!!!!!!! Prachtige intocht. (Wat een toestand met de Sintoporteur). Geweldige muziek. Sint heeft genoten. Een grote pluim voor de organisatie. Intocht tot in de puntjes voorbereid en uitgevoerd. Sint en pieten kijken nu alweer uit naar volgend jaar. BEDANKT ook namens de pieten.
  Sint Nicolaas.

 7. Jan van Dalen zegt:

  Martijn, wederom vlijmscherpe foto’s. De kwaliteit heeft volgens mij niet ingeboet door de snelheid !
  Gelukkig dat je weer uit Veenhuizen mocht vertrekken …. Een paar mooie kerstwandelingfoto’s in de sneeuw (de kou komt vast nog wel) zouden prachtig zijn. (De Wylde Roas was ook al in kerstsfeer, vandaar dat ik er nu ook al over durf te beginnen).

Geef een reactie