Buurtvereniging Ecofeen bezoekt Gasuniegebouw in Groningen

Op zaterdag 5 september jl. heeft Buurtvereniging Ecofeen een bezoek gebracht aan het Gasunie gebouw in Groningen. We vertrokken rond 9 uur uit de straat, de regen viel toen al met bakken uit de lucht. Om half 10 werden we verwelkomd door onze rondleidster.

Het hoofdkantoor van de N.V. Nederlandse Gasunie is gebouwd volgens de uitgangspunten van de ‘organische architectuur’. De natuur is de voornaamste inspiratiebron geweest van de Amsterdamse architecten Alberts en van Huut.  Dat zie je terug in het gebouw; er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. 

De rondleiding duurde ruim een uur, waarna we onder het genot van een kop koffie nog een film kregen te zien over het gastransport in Nederland.

 

Geplaatst in: Ecofeen

Geef een reactie