Avond-4-daagse 2009: impressie 2e avond (donderdag)

Spannend was het deze donderdagavond wel: hoe nat zou iedereen terugkomen. Na de stevige regen van de afgeloen nacht (13 mm) en de buienradar die lietzien dat er tussen 18 en 20 uur toch veel regen in de omgeving van Bakkeveen zou vallen.Wat gebeurende: slechts 0,4 mm. Er waren onderweg paraplu’s te zijn en veel regenjassen, maar eigenlijk had hetnietgehoeven.

Ook de landerijen en paden waren gelukkig goed begaanbaar. De routes van 5 en 10 km liepen eerst gezamenlijk op door het bos naar de Nije Drintsewei. Dit is aan de zuidoost kant van Bakkeveen. Daarna kwam een deels open gebied: over de zandweg van fam. Van der Wolfshaar en vervolgens hetschouwpad langs de Nije Drintse wijk. Dit pad was nog dezelfde dag gemaaid door StaatsBosbeheer. Verder over camping Kroese Beamke (www.kroesebeamke.nl). Er schijnt hier door de latere groepen veel van de toiletten gebruik zijn gemaakt.

Na het Kroese Beamke liep detocht verder langs de Nije Drintse wijk. Het heeft campingeigenaar fam. Dekker nogal wat inspanning gekost om dat pad begaanbaar te maken: het was nu goed te lopen. Een paar dagen eerder was er niet door te komen! Dan de noodbrug over. deze is weer aangelegd door fam. Kok. (www.kok-bakkeveen.nl)  Naar verluid heeft dat ook voor de nodige hoofdbrekens gezorgd. De toegang met groot materieel was lastig, omdat de lokatie vrijwel geheel door maisland was ingeklemd.

Dan komt de splitsing: de 5 km linksaf op het fietspad richting Bakkeveen en de 10 km gaat naar het Mandefjild en zal een grote boog door de weilanden maken en vlak bij Haulerwijk langs lopen. Het loopt langs de woning en door weiland van fam. M. Pool en vervolgens van langs de boerderij van fam. A. Pool. Uiteindelijk wordt de straat “Mandefjild”  weer gekruist. Om de route niet te ver de 11 km lengte te laten overstijgen zijn we weer door de weilanden gegaan,. Deze keer bij fam J. Kok. (Isidorushoeve). Uiteindelijk kwamen we uit op de landweg van fam. Hilhosst in Een-West. Dat betekende een stukje Drente !

Daarna waren de laatste 3,5 km weer bos en heide vorodat de finish in Bakkeveen in zicht kwam.

Alle landeigenaren (en camping eigenaar en loonbedrijf Kok) hebben zich flink ingespannen om ondanks de weersomstandigheden, de routes goed begaanbaar te houde. Her en der zagen we dat ook stukjes lang gras in bermen was gemaaid speciaal voor de avond-4-daagse wandelaars. Mandefjild e.o. heeft als buurtschap goede medewerking verleend ! De mee dan 1200 wandelaars kunnen daar blij mee zijn.

Hieronder de foto-impressie.

Geplaatst in: Avondvierdaagse

3 reacties op “Avond-4-daagse 2009: impressie 2e avond (donderdag)

 1. roland rusken] zegt:

  goeie dag eem

 2. marianne brink zegt:

  wij staan vet mooi met zijn 5en op de foto (:

  roland wat un domme reactie 😉

  haha.

 3. Gepke, Gerda,Ans,Cobie, Anneke C, Jenny en Anneke H zegt:

  Wij verzorgenden van De Lijte in Ureterp willen de organisatie bedanken voor de geslaagde avondvierdaagse

Geef een reactie