Beauty behandeling voor schapen

 

De schapen, die op de Heide van Allardsoog lopen, krijgen een beautybehandeling! Ze worden volledig geschoren en hun klauwen worden verzorgd. Kom kijken op zondag 7 juni bij de schaapskooi van It Fryske Gea in Bakkeveen. Natuurlijk worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur.

 

Schapenscheerdag
Eén keer per jaar worden alle schapen van de kudde in Bakkeveen onder handen genomen. Zo blijven ze gezond. Ongeveer 100 schapen worden geschoren en hun klauwen worden verzorgd. Dit is een hele klus. Voor wie dit niet kent, is het fascinerend om te zien. Vandaar dat It Fryske Gea dit jaar voor het eerst de Schapenscheerdag organiseert. Op deze dag kunnen kinderen broodjes bakken, blik gooien en zich laten schminken. Een prima gelegenheid om een bezoekje aan de schaapskooi te brengen!

 

Activiteiten

  • Schapen scheren
  • Imker demonstratie
  • Traditionele klederdracht
  • Broodjes bakken
  • Schminken
  • Blik gooien
  • IJscokar

 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie