World Servants wassen auto-s

World Servants: ‘To love is to serve’


Vijf 16/17 jarigen Tecla Flapper, Aisha Pascucci, Pascal Schut, Chantal van de Wolfshaar en Mendelt Tillema gaan als World Servants 3 augustus naar Jamaica. Daar gaan ze meewerken  aan het bouwen van een school, een project van World Servants. Dat kost veel geld en daar werken ze vandaag hard voor. De ene na de andere auto wordt gewassen op het parkeerterrein van de Poiesz tegen een vrijwillige bijdrage van de eigenaar. Ze boffen met het mooie weer, dat maakt het soppen, spoelen en zemen aangenaam. Op enkele t-shirts lees ik ‘To Love is to Serve’. En ze hebben er zin in om straks aan de slag te gaan op Jamaica! Bouwen voor mensen die het nodig hebben, maar ook bouwen aan zichzelf.
 

Chantal: “We hebben het benodigde geld nog niet bij elkaar, maar het gaat aardig in de goede richting.” Tecla spuit het sop van een auto en zegt: “Het zou niet mijn dagelijkse werk zijn, maar deze actie is wel leuk.” Een kleine veertig auto’s zijn in deze bijzondere wasstraat al schoon gemaakt. “We zijn vanmorgen om half 10 begonnen en gaan door tot 17.00 uur”, vertelt Jan Martin Rinsema die samen met Wieke Stoker als begeleiders ook flink meehelpen.

Pascal vertelt dat ze alle vijf op dezelfde basisschool zaten en elkaar daarvan kennen. “Bakkeveen is niet zo groot, dus je ziet elkaar haast dagelijks. Op een eerste aanzet van Mendelt heeft dit groepje zich gevormd.” Aisha knikt instemmend: “Ja we zaten op dezelfde basisschool maar inmiddels zijn we wat ouder geworden.” Mendelt staat naar mijn auto te kijken en zegt: “Zo moet het maar, we zijn klaar.” Ik kan afrekenen bij Tecla. Inmiddels is Anneke Rinsema gearriveerd en brengt frisdrank mee en er wordt even gepauzeerd. Maar niet lang, want de volgende auto dient zich aan.
 

Geplaatst in: World Servants

1 reactie op “World Servants wassen auto-s

  1. anneke zegt:

    De uiteindelijke opbrengst van deze actie was 260 euro!!
    bedankt!!

Geef een reactie