Wie heeft belangstelling voor het weer ?

Zoals de meeste van onze lerzers wel zullen weten, zijn er 2 automatische weerstations in Bakkeveen. De gegevens kun je continu op deze website vinden. Klik hier.

Helaas gaat er wel eens iets mis: een haperende computer, een internet verbinding die het niet doet of gewoon een lege batterij. Maar er zijn 2 stations: eentje in en eentje buiten de bebouwde kom. Als beide het niet doen, dan zal er waarschijnlijk een probleem zijn bij de provider van www.bakkeveen.nl. Bijna altijd gaat het goed.

Waar gaat het om?
4x per dag wordt er automatisch een email naar Piet Paulusma gestuurd met weersinformatie. Vrijwel alle gemeten waarden en hoogste en laagste temperaturen van de dag staan erin. Maar Piet mist nog 1 onderdeel en dat kan niet automatisch: het weerbeeld. Is het bewolkt, ligt er sneeuw, zijn er buien of regent het, is het mistig en wat is het zicht en meer van dat soort zaken die je wel met het oog kunt zien of kunt voelen maar die niet tot nauwelijks automatisch te meten zijn.

De vraag
Wie is geinteresseerd in het weer en wil “af en toe” op een website op de computer invullen wat het weerbeeld is?  Het is beslist niet moeilijk. 

Reactie
Stuur even een email naar Rudolphus Wagenaar of Jan van Dalen via [email protected]

 

 

Geplaatst in: Vacatures

Geef een reactie