Nordic Walking

 

Nieuwsbrief februari 2009
Tochten
 De Nordic Walking Vereniging biedt jaarlijks vier seizoentochten. Deze wandeltochten worden uitgezet en begeleid door ervaren Nordic Walkers
De wintertocht in Nijerberkoop in januari 2009 was een groot succes en wij willen u alvast attent maken op de volgende tocht:
De Lentetocht door het Noordenveld (Dr)
Drenthe behoort tot één van de mooie wandelprovincies in Nederland, met een grote verscheidenheid aan landschappen. In het noorden van deze provincie ligt de gemeente Noordenveld, met als hoofdplaats Roden.
Ten Zuiden van Roden kan de Nordic Walker fraaie tochten maken door het bos en over de heidevelden. Het oeroude gebied kenmerkt zich door de vele Havezaten, originele boerderijen in en rondom de karakteristieke brinkdorpen. Hier vindt de wandelaar nog rust en stilte
Nordic Walking Vereniging De Friese Wouden organiseert op zaterdag 21 maart a.s. drie fraaie wandelroutes in het gebied Noordenveld.
De deelnemers kunnen kiezen uit 5, 10, of 15 kilometertochten onder begeleiding van een gediplomeerde INWA instructeur. De drie routes zijn volledig bewegwijzerd, en er zijn EHBO-ers aanwezig. Alle deelnemers ontvangen na inschrijving bij de start een routebeschrijving van de te lopen afstand.

Start: 
Hotel Restaurant Winsinghhof                                                                                                                     
Brink 10
9301 JL Roden
tel.: 050-5016781

Ruime parkeergelegenheid voon ongeveer 300 auto’s.
Starttijd:        15 km route           10.00 uur
                        10 km route   
        10.30 uur
                        05 km route   
        11.00 uur
De deelnemers worden verzocht om minimaal 30 minuten vòòr de starttijd aanwezig te zijn.
Deelname staat open voor iedereen met belangstelling voor Nordic Walking

Informatie en aanmelden via de website www.nwvdefriesewouden.nl , onder Lentetocht per email aan [email protected]“>[email protected]“>Hans te Loo, of bij Liana Zuidema, tel. 0516-512334, met vermelding van uw naam, telefoonnummer, en de te lopen afstand.

Wilt u meedoen aan de NordicWalking tocht op Ameland op 4 april 2009, meldt u zich dan aan bij deze organisatie (zie www.nordicwalkameland.nl) , en geef daarna uw naam aan de vereniging zodat we kunnen carpoolen naar de boot in Holwerd.
Opfrislessen
Voor iedereen die de techniek wil bijwerken worden regelmatig in verschillende plaatsen opfrislessen georganiseerd. U kunt zich aanmelden bij de instructeur
Bakkeveen, start Parkeerplaats Landgoed de Slotplaats, Foarwukerwei 3a Bakkeveen.
Appelscha, zaterdag 7 maart as., 11.30 uur- 13.00 uur, start parkeerplaats Bosberg aan de Bosberg in Appelscha.
Kosten € 7,50 voor leden van de Nordic Walking Vereniging, en € 15,–. voor niet-leden.
Aanmelden bij: Annemarie Bongers, 0516-541510 (na 18.00 uur), of via de site www.nordicwalkingfriesewouden.nl
Nieuwe loopgroep: Elke woensdagochtend van 09.15 uur tot ± 10.15 uur in Appelscha onder leiding van Elmar Algra. Ze heeftbij de INWA (Internationale Nordic Walking Association) een opleiding gevolgd tot wandelbegeleider. Iedereen die ooit een cursus Nordic Walking heeft gevolgd kan meedoen en er zijn geen kosten aan verbonden.
Wilt u een keer meedoen, zorg er dan voor om op 09.15 uur aanwezig te zijn op het grote parkeerterrein aan de Bosberg in Appelscha. Elmar zorgt voor een wandelroute en spierversterkende oefeningen.
Strippenkaart Nordic Walking
Voor het verbeteren van uw conditie kunt u 2 x per weekin Bakkeveen Nordic Walken, o.l.v. een activity-leader. Elke maandag  start van 15.00  tot 16.00 uur bij de parkeerplaats Dundelle (uitkijktoren) in Bakkeveen. Elke vrijdag om 13.30 – 14.30 uur start bij de parkeerplaats van de Slotplaats aan de Foarwurkerwei 3 in Bakkeveen.
Kosten € 3,– per keer via een strippenkaart.
Tot 1 juli kunnen de reeds uitgegeven strippenkaarten worden gebruikt.
Wilt u meer informatie, of wilt u een keertje meedoen, neem dan contact op met:
Alie Zandstra, 0512-520167, of 06-29072785, of kom naar de startplaats.
Geplaatst in: Nordic Walking

Geef een reactie