clubkampioenschappen Jonge Jeugd

Clubkampioenschappen Jonge Jeugd.

Op de valreep van het tennisseizoen, werd er toch nog een kampioenschap gehouden, ditmaal voor de Jonge Jeugd die voor het eerst op groot veld speelt.

Op zaterdag 1 november 2008 kwamen 8 spelers om te strijden voor de eer.

Gezien de uitslagen van de voorrondes, veel kinderen met hetzelfde aantal punten, gaf dit wel aan dat veel op hetzelfde niveau speelden. En dat was aan de wedstrijden ook te zien. Leuke partijen met veel rally?s en mooie ballen.

De kruisfinales bepaalden uiteindelijk wie voor welke plaats ging spelen.

Voor de 7 & 8e plaats namen Tara Miedema en Lara Westerkamp het tegen elkaar op. Na al een ochtend volleybal en 4 tenniswedstrijden, was de energie er al wat uit, maar heeft Tara de wedstrijd toch gewonnen.

Iris Louwsma en Dennis Broere speelden tegen elkaar om de 6e& 5e plaats. In de voorrondes hadden ze ook al tegen elkaar gespeeld en toen had Iris gewonnen, dus Dennis kon revanche nemen, probeerde dit ook maar moest in Iris toch z?n meerdere erkennen.

Voor de 3e & 4e plek was een verrassende deelneemster. Lotus Wilting nam het op tegen Anna Breuker. Lotus komt uit de midi’s, maar kan wel wat uitdaging gebruiken en daarom deed ze met deze kampioenschappen mee. En met suc6. Ze kon voor de 3e plek gaan. En dat deed ze, in een mooie wedstrijd waarin Anna goed partij gaf, pakte Lotus de winstpunten. Anna werd hiermee 4e.

En voor de 1e & 2e plek namen Yward en Jurjun vd Velde het tegen elkaar op. Dat er op tijd gespeeld werd is voor sommige kinderen een extra handicap en is deze wedstrijd speelde dat misschien ook wel. Jurjun kwam na achterstand weer wat terug, en toen hij hoorde dat er nog weinig tijd was ging er nog meer spirit in de ballen, maar dit mocht niet meer baten voor hem. Met 40-30 ging het eindsignaal en dan stopt de wedstrijd op dat moment, dus Yward had gewonnen.

Maar zoals de uitslagen al verklapten, het waren mooie wedstrijden, die soms heel spannend waren, zeker als het een race tegen de klok was.

Bij de prijsuitreiking begon het wat te spetteren, dus alles (het weer, sportieve deelnemers) speelde mee om terug te kijken op een geslaagde middag en mooie afsluiting van het seizoen.

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie