Bakkeveenster Avond 2008

De opening werd zoals gebruikelijk verricht door spreekstalmeester Minne Smid, die een voortreffelijke avond inleidde. De toneelvereniging ‘Nije Begjin’ zette de toon van de avond met een humoristische éénakter “De Vrijloop”, die menig lachsalvo deed opklinken in het Multifunctioneel Centrum van Bakkeveen. Waarna het de beurt was aan de ‘Dúnsjongers’ onder leiding van Germ Nicolaï. De oude krakers deden het goed, aan het meezingen van het publiek gerekend. Bovendien was het koor vermomd in kledij van ver voor de tijd van de krakers, en dat geheel vormde een koddig geheel. Van gangster tot gentleman, en van Saartje tot lady, een pracht gezicht. Het vervolg van de avond werd gevormd door “Helemaal niets”, een geselecteerd gezelschap uit de “Dúnsjongers” die op een geheel eigen wijze liederen brachten tot groot vermaak van de volle zaal. Verrassingen volgden door een gloedvol zeer vrouwvriendelijk en geestig gedicht, en een heerlijke oude moppentapper, een ongekend talent. De voortreffelijke vaste fluitist van de Dúnsjongers verzorgde met de helft van het accordeon-duo van de Dúnsjongers een magnifiek stukje oorstrelende klassieke muziek. Dat Bauke en Andries de avond afsloten behoort tot de prettige traditie van de Bakkeveenster avond, maar niet voordat Minne Smid de verantwoordelijken van het geheel op passende wijze bedankte met de gebruikelijke ruiker en applaus. De beentjes gingen daarna op en van de vloer en het duurde tot in de late uurtjes. Al met al een zeer geslaagde avond, en men moet uit goede huize komen om deze avond te kunnen overtreffen.

Onderstaand volgt een greep uit de foto’s die geschoten zijn. De rest kunt u allemaal zien door op de volgende link te klikken. http://fotoalbum.dds.nl/sumo/bakkeveen

Door op de foto’s te klikken en op het pijltje ‘>’ ziet u de volgende serie foto’s.

Engel deed haar naam eer aan , door op een voortreffelijke wijze gastvrouw te zijn, waardoor iedereen op tijd van een natje en droogje werd voorzien. Hulde.

Geplaatst in: Culturele avonden

Geef een reactie