World Servants Bakkeveen opnieuw in Actie

WORLD SERVANTS BAKKEVEEN GAAN DOOR IN NIEUWE FORMATIE EN EEN NIEUW PROJECT OP JAMAICA

Hallo allemaal,

In september is er een voorlichtingsavond geweest van World Servants, hier heeft de groep van afgelopen zomer hun foto?s en verhalen van de Dominicaanse Republiek laten zien. Hierdoor is er uiteindelijk een nieuwe groep gevormd, die aankomende zomer naar Jamaica zal gaan. Dus nu gaat er voor het derde jaar een groep vanuit Bakkeveen mee met World Servants!!!!

Het zijn: Tecla Flapper, Mendelt Tillema, Aisha Pascucci, Pascal Schut en Chantal van de Wolfshaar.

Het project wordt dus deze keer Jamaica. Jamaica is een eiland in de Caribische Zee. Het eiland is bekend om zijn prachtige stranden, maar naast deze toeristische kant heeft Jamaica ook een schaduwkant. Een deel van Jamaica is arm en om de mensen daar een handje te helpen, gaat de groep naar het dorpje Spingfield om een schoolgebouw te bouwen. Op de bestaande school wordt lesgegeven door mevrouw Clarke. Het is haar wens dat het dorp een betere school krijgt. Het gebouw is nu te klein om de leerlingen goed les te kunnen geven. Ook verkeert het in slechte staat. Wij gaan daarom helpen bij de bouw van nieuwe lokalen, een keuken en toiletten. Als de nieuwe school klaar is, krijgt de school financiële steun van de overheid. Hier kunnen betere lesmaterialen van gekocht worden en ook die zijn hard nodig.
De jongeren doen deze actie om bouwprojecten van World Servants te steunen. In totaal zal de groep Bakkeveen dit jaar 11.375 Euro ophalen voor dit doel.

World Servants is een christelijke organisatie die sinds 1988 met inzet van honderden jongeren en volwassenen bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In zo?n twee à drie weken tijd helpen groepen jongeren en volwassenen mee bouwen aan scholen, huizen en klinieken. Het doel van World Servants is mensen vanuit het geloof in Jezus Christus enthousiast te maken om dienstbaar te zijn in deze wereld. Deelnemers maken kennis met andere omstandigheden waar mensen in leven, met een andere cultuur en met een vaak andere geloofsbeleving. Het motto van World Servants is: “bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander”. Subsidieverstrekkers als de NCDO en Wilde Ganzen dragen via World Servants ook bij aan het project.

Met de deelnemersbijdrage is het mogelijk om ruim 60% van alle projectkosten te betalen. De rest probeert World Servants gedurende het jaar bijeen te brengen door extra fondsenwerving. Zo hopen ze dit jaar 10% van de kosten te kunnen dekken uit subsidies, 10% uit giften van donateurs en ontvangers van hun mailingen en 20% uit sponsoring en overige giften. Wanneer 100% binnen is, kunnen de gebouwen volledig afgemaakt en in gebruik worden genomen door de bevolking. En dat is wat we natuurlijk met ons allen willen! Dit is weer een grote opgave voor de vijf deelnemers. Daarom proberen wij de jeugd zo goed mogelijk te ondersteunen het komende half jaar. Onder andere bij de wekelijkse vergaderingen en de acties. Ook willen we dan proberen het geloof naar voren te brengen.

Zoals bijna iedereen heeft gemerkt is de eerste actie al geweest. Namelijk de aardappelactie, er is dik drie ton aardappels verkocht. Nu dit stukje wordt geschreven moeten de aardappels nog bij langs worden gebracht en is de geschatte winst 1500,00 Euro. Bedankt dat u alweer zo positief heeft gereageerd op deze actie. Eet smakelijk alvast!! We zijn alweer bijna december en dat betekent dat de sint en zijn pieten weer in Bakkeveen komen. Een paar van zijn pieten willen ons graag helpen om het geld voor de school in Jamaica bij elkaar te krijgen. Zij willen dit doen door bij u thuis langs te komen. U krijgt hier binnenkort nog meer informatie over.

Tot zover eerst al het nieuws van ons! Voor meer informatie kunt u nog even kijken op www.worldservants.nl. Voor tips of opmerkingen kunt u altijd met een van ons contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Jan-Martin en Anneke Rinsema,
Bertwillem Renkema en Wieke Stoker.

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie