40 jaar Dundelle: theatrale afsluiting

Het 40e jaar van zwembad Dundelle is bijna ten einde.

Op de voorlaatste dag, zaterdag 6 september 2008, zorgde toneelvereniging “Nij Begjin” voor een feestelijke “theatrale” afsluiting van het zwemseizoen.

Een optreden met voor jong en oud met zang, improvisatietoneel, een “kano”-race, een modeshow en nog veel meer! Pien en Fien waren gecontracteerd om de leiding in handen te nemen.

Vanzelfsprekend hadden ze de stoffer en ragebol meegenomen en zijn eerst de boel gaan schoonmaken. Na zo’n lang seizoen was dat hard nodig, aldus de dames. Er kwamen nog zwemmers binnen, zo uit de modderpoel uit de duinen om zich in het zwembad even af te spoelen.

Van de badjuffrouw mocht dit natuurlijk niet. Pien en Fien omtfermden zich over hen en spoeleden en boenden totdat de smerige badgasten weer helemaal schoon waren. Daarna moesten ze nog zwemles (een heuse spoedcursus) en vervolgens diploma zwemmen.

Daarna de modeshow waarbij een groto aantal kinderen de door hun “zelf”gemaakte kleding showden. Iedereen kon vervolgens meedoen met de kanorace. Niet echt in heuse kano’s, maar op jacht naar de kano-koek. De begeleiding was weer in handen van de strenge Pien en Fien. Pien en Fien kwamen niet voor het echte werk, maar eigenlijk om het naaktzwemmen mogelijk te maken. Hiertoe hadden ze een handtekeningenactie opgezet. En hoe die afliep ……

Hieronder een foto impressie met foto’s van Andries Nijboer, Kea van der Meulen en Engel Nijholt.

Alles staat op film (nog onbewerkt). Voor degene die echtbelangstelling heeft…..

Geplaatst in: Zwembad

Geef een reactie