Internationale vrijwilligers aan het werk

Wij zijn 11 jonge vrijwilligers die onlangs 2 weken verbleven op kampeerboerderij It Fryske. Naast 2 projectleiders uit Nederland, bestaat de groep nog uit 9 buitenlanders uit de hele wereld. Wij zitten hier via SIW (Stichting Internationale Vrijwilligers Projecten) een organisatie die projecten organiseert in Nederland voor buitenlanders en Nederlandse vrijwilligers uitzendt naar projecten in het buitenland. SIW heeft als belangrijkste doel het creëren van internationaal contact en begrip, door gezamenlijk te werken aan sociale, culturele of natuurprojecten. Wij werken hier samen met It Fryske Gea en Staatsbosbeheer, in natuurgebied It Mandefyld en helpen vooral de open structuur van dit gebied te behouden. De vrijwilligers krijgen daarnaast wat te zien van de prachtige omgeving van Bakkeveen en leren over Nederland. De vrijwilligers vertellen op hun beurt de projectleiders over hun eigen cultuur. Wij hebben het hier erg naar onze zin en willen de inwoners van Bakkeveen en omgeving graag bedanken voor hun gastvrijheid.(In het bijzonder Ko en zijn familie!)

Geplaatst in: 2008-gebeurtenissen

Geef een reactie