Tennis: clubkampioenschappen Jonge Jeugd 2008

Clubkampioenschappen van de J.J.

Dit jaar kon deze groep hele wedstrijden spelen, omdat ze allemaal aan elkaar gewaagd zijn en dit het meest eerlijke is. Ze moesten zelf afspraken met elkaar maken, en dat was niet altijd eenvoudig. Vergeten of geen zin, hierdoor zijn ook niet alle wedstrijden gespeeld. Voordat de finale?s gespeeld zouden worden,hadden ze eerst nog een kruisfinale. Ook dit is niet iedereen gelukt. Op de finale dag zijn er nog 4 mensen gebeld dat ze moesten spelen, sommigen wisten het niet of dachten dat alleen de nr. 1+ 2 tegen elkaar moesten. Al met al kwamen er 3 opdagen, 1 tekort waardoor er 1 partij minder gespeeld werd.

Iris en Bendix namen het tegen elkaar op om de 5e en 6e plaats. Bendix won de 1e set en leek de 2e op zijn gemak te kunnen doen, maar Iris die in de 2e set met 5-2 achterstond kwam terug naar 5-5. De spanning steeg, maar uiteindelijk wist Bendix de set toch te pakken.

Ovaldo en Janet namen het tegen elkaar op voor de 3e en 4e plek. Dit ging gelijk op, want ze braken elkaar steeds bij de opslag. Toch wist Janet de 1e set naar zich toe te trekken. De 2e begon voor haar ook weer voortvarend want ze stond al snel voor met 5-2. Maar Ovaldo had naar de buren gekeken en deed hetzelfde als Iris. Ovaldo won die set met 7-5 dus mochten zij een tie-break spelen. Ook dit ging gelijk op en was heel spannend, maar Ovaldo won uiteindelijk met 8-6.

En de finale werd gespeeld door Charlotte en Mathijs. Op papier zou dit een hele spannende wedstrijd worden, maar deze ochtend liep wat anders. Er zat minder spanning in dan verwacht en Mathijs kon de wedstrijd dan ook vrij gemakkelijk naar zijn hand zetten. Hiermee werd hij 1e en Charlotte de 2e plaats.

Na wat een vreemde start op de zondag, waren de meeste partijen wel heel leuk om naar te kijken.

Een ieder ging met een medaille naar huis.

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie