Avond-4-daagse: impressie vrijdagavond (met filmpje)

Vanavond alweer droog weer. Wel veel bewolking; nauwelijks zon gezien. Er staat wel een stevige wind. Eigenlijk uitstekend wandelweer.

De route kende vanavond iets meer bos dan donderdag, maar weilanden beheersten het grootste deel van de route.

De route ging naar Siegerswoude via natuurgebied “De Petten”. Daarna Bremerwei, Foarwurk en het dorpshuis “De Uthof” van Siegerswoude. Hier weer de weilanden in naar de Skieppedrift. Daar was de traktatie. Daarna een klein stukje LangPaed (we waren bijna in De Wilp) en vervolgens terug naar de Klauwerstwei (=straat Siegerswoude-Frieschepalen). Gelukkig waren de bewoners van enkele woningen bereid gevonden de avond-4-daagse over hun erf te laten gaan om zo via een brug de vaart over te kunnen steken.

Vervolgens werd een stukje afgesneden (we moesten immers op tijd zijn voor de voetbalwedstrijd) en ging de route via weilanden en zandpaden naar d eBinnenwei. Hier ging wel wat mis: de route had via het betonpad en ergf vande boerderij moeten lopen. Nu zijn de wandelaars helaas door ene perceel lang grad gelopen. Hopelijk geeft dat geen langdurige schade.

De 5 km had een stuk afgesneden en kwam op de Binnenwei ook weer op het 10 km traject. Via Boskwei en een groot aantal padne in de bossen van de Slotplaats kwamen de wandelaars weer in Bakkeven aan. Om 20:20 uur was iedereen weer binnen.

Hier een filmpje van vanavond met 3 fragmenten.


Hieronder de fotoserie.

Zaterdag aankomst tegen 20 uur. Dit jaar komt de muziek 2x zo vaak langs het publiek en gaat de intocht sneller.

Voorafgaand en tijdens de intocht een optreden van dansschool Marieke De Jong uit Siegerswoude op het grasveld in het centrum (“De Brink”).

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie