Avond-4-daagse: impressie donderdagavond

De dag van de langste afstanden behoort inmiddels ook weer tot het verleden. De 10km legden in totaal ruim 11 km af en de 5 km kwam tot ongeveer 5,5 km.

Dit betekent dat we morgen (vrijdag) ons meer aan de oorspronkelijke afstanden kunnen houden om op tijd thuis te kunnen zijn voor Nederland-Frankrijk.

Donderdag ging de route (10 km) via deoude weg naar Waskemeer. Deze zandweg is grotendeels verdwenen, vandaar dat we veel weiland moesten kiezen; er was 1 noodbrug noodzakelijk. Waskemeer heeft feestweek, waardoor de straten mooi versierd waren (hier kan Bakkeveen nog wat van leren).

Via het centrum van Waskemeer en langs de nieuwe basisschool ging het naar de Oude Wijk. Via een aantal privé terreinen kwamen we op een stukje historische route van Waskemeer. Uiteindelijk werd het (doodlopende) einde van de Janssenstichting bereikt. Hier was de traktatie. Daarna naar de Leidijk, via bos naar De Biskop. Een stuk straat (“Nije Feansterwei”) in de route brengt de wandelaars naar weiland en zandweg. Hiermee wordt een stuk asfalt vermeden. Na ruim 2 uur lopen komen de meeste wandelaars binnen. De 5 km had onderweg een routeverkorting (“doorsteek”).

Hieronder een foto-impressie.

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie