2008: Impressie ballonvaart

(maandagochtend 9 juni 2008, 0:30 uur)
De ballonvaart is zeer goed verlopen. In ruim een uur tijd zijn de 5 ballonnen van Bakkeveen tot in Heerenveen en Rotstergaastgekomen. Het uitzicht was grandioos: onbewolkt en helder weer.
Na de landing waren er in Rotstergaast problemen met enkele boeren; zelfs de politie is nog wezen kijken maar daar bleef het bij. De boeren bij Rotstergaast hebben vaak landingen van luchtballonnen uit Joure en in het verleden blijkt daar wel eens iets mis gegaan te zijn met schade o.i.d.. Bij 1 van de boeren mocht de volgauto het land niet in. De passagiers en piloot hebben mand, ballon en toebehoren allemaal naar de straat moeten slepen en dragen: een hele klus op een warme juni-avond. Eind goed al goed.

De luchtfoto’s komen over enkele dagen: deze zullen eerst nog moeten worden aangeleverd door de verschiilende passagiers. Hieronder wat van de grond is gefotografeerd.

(zondag 8 juni 2008, 18:30 uur) Laatste nieuws.

Er is geen bericht van de ballonvaarder ontvangen: volgens de afspraak gaat de ballonvaart dan door ! (tenzij zich natuurlijk nog onverwachtse zaken voordoen). De lokatie waar we opstijgen bepalen we door het oplaten van een ballonnetje in het centrum van Bakkeveen. Kans is groot dat we ergens bij de Bosmanege opstijgen.

(zondag 8 juni 2008, 14:00 uur) Laatste nieuws.

De kans is groot dat de ballonvaart vanavond gewoon doorgang kan vinden. Er is wel een mogelijk probleem. Het gaat vanmiddag en vanavond harder waaien en dan is het de vraag of de wind op tijd gaat liggen om een verantwoorde start en landing mogelijk te maken. Onze ballonvaarder krijgt tussen 18 en 18:30 uur de nieuwste weersinformatie. Als de tocht dan onverhoopt niet door kan gaan, dat is dan op deze site te lezen. Ook staat dan aangegeven naar welke datum we de ballonvaart uitstellen.

We gaan er vooralsnog vanuit dat de tocht gewoon doorgaat, we heldere luchten hebben en door de relatief stevige wind een grote afstand overbruggen.

Dus 19:30 uur verzamelen bij eetcafé “De Brink”. Gezien de te verwachten noordelijke wind gaan we aan de noordzijde van Bakkeveen opstijgen (op een perceel weiland ten noorden van de Slotsingel (=fietspad Weverswal naar Bosmanege)). Batterijen van fotocamera’s en filmtoestellen in de oplader! Het komt af en toe voor dat iemand vlak na het opstijgen foto’s wil maken en dat dan blijkt dat de batterijen toch leeg zijn ……

Dit bericht is ook bestemd voor de deelnemers die we niet telefonisch hebben kunnen bereiken (mobieltje uit) of niet gebeld hebben omdat ze toch vaak op deze site kijken.

Volgende update: vandaag, zondag, rond 18:30 uur.

Aanstaande zondagavond 8 juni zullen 31 personen vanuit Bakkeveen het luchtruim kiezen. We gaan met 5 luchtballonnen. De grootste ballon kan 11 passagiers meenemen. De ballonvaart vormt tevens het sluitstuk van feestweek 2008. ( www.dorpsfeestbakkeveen.nl )

Aanmeldingen:
Eigenlijk zijn we met 31 personen volgeboekt, maar ondergetekende wil na vele ballonvaarten de luchtvaart ook wel weer eens vanaf de grond volgen. Hierdoor is er in principe nog 1 plaats vrij. Aanmelden en info via link rechtsboven aan dit bericht. Kosten € 135,– pp.
Binnen 10 minuten na publicatie is de ene resterende plek ook al weg. Eventueel kun je je aanmelden in geval iemand door wat voor reden niet kan en niet zelf een vervanger vindt. Die verhinderde persoon met wel gewoon betalen, maar dan kunnen wij bemiddelen in een vervanger. Dit is dan een soort last-minute deelname op basis van beschikbaarheid

het verdere verloop:
Alle deelnemers krijgen telefonisch bericht op zondagmiddag 8 juni (tussen ongeveer 13 en 14 uur) of de ballonvaart vanwege de weersomstandigheden door kan gaan. Deze informatie wordt ook op www.bakkeveen.nl gemeld. Als de ballonvaart vanwege de weersomstandigheden niet kan, dan wordt een nieuwe datum vastgesteld. Dan kan het gebeuren dat we de groep in tweeen moeten splitsen. Maar in de afgelopen 9 jaar zijn alle ballonvaarten allemaal op de eerste afgesproken datum doorgegaan !

We verzamelen rond 19:30 uur op het terras van eetcafé “De Brink”. Daar dient te worden betaald (eventueel mag een vervanger mee) en wordt het besluit genomen waar wordt opgestegen. De doelstelling is over Bakkeveen te varen, dus dienen we een perceel weiland te zoeken dat “bovenwinds” van Bakkeveen ligt. Op voorhand dienen er al enkele grondeigenaren benaderd te worden om een snel besluit om 19:30 uur mogelijk te maken. Daarna vertrekken met naar het opstijgterrein in (de buurt van) Bakkeveen.

Uitvoering: Dijkstra ballonvaarten. www.dijkstra-aero.nl

De ballonvaart duurt iets meer dan een uur. Nadat de ballonnen weer zijn ingepakt wordt nog een ceremonie uitgevoerd. De passagiers gaan terug in de volgbusjes van de ballonnen en in de auto’s van meegereden familieleden en anderen. Bij terugkeer in Bakkeveen worden in “De Brink” de certificaten uitgereikt.

Kijk bij de links hieronder naar de impressie van voorgaande jaren.
Foto’s van vaart-2008 graag inleveren voor het maken van een “verzamel CD” voor alle passagiers.

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie