World Servants klaar voor Dominicaanse Republiek

Hallo allemaal,

Hier weer even een berichtje van de World Servants groep Bakkeveen.
We kunnen u vertellen dat we deze zomer naar de Dominicaanse republiek toe kunnen, want het laatste geld van de 10.000 euro is binnen.

Op 2 en 3 mei hadden we onze laatste actie. De 24 uurs, actie zoals de meesten wel weten. Elina, Lisanne, Djanet en Jikke hebben 24 uur lang op de paal gezeten en Nynke kon dit jammer genoeg niet, omdat ze een keelontsteking en pfeiffer had. Ondanks dit kunnen we wel spreken van een geslaagde actie, in totaal heeft dit 1700 euro opgebracht.

We hadden geluk met het mooie weer en dat het niet al te koud was ?s nachts. De opkomst van het publiek was niet erg groot, ondanks de vele reclame. Maar hierdoor hebben de meiden toch het beste er van gemaakt.

De opening werd gedaan door de jeugdwethouder K. de Boer, nadat het lintje was doorgeknipt konden de vijf meiden na boven. Na een aantal minuten kregen ze gezelschap, welke werd gesponsord voor €52,00 door het publiek. Zo hadden ze de hele tijd bijna door wel gezelschap op de sponsorpaal.

Na wat lekker eten van de barbeque, kon de karaoke beginnen. Hierbij zongen de meiden met volle borst mee en was er dikke pret. Rond 23.00 uur werden de dvd’s aangezet. Het grootste publiek was rond middernacht weg, maar in de nacht kwam af en toe nog wat publiek langs om de meiden te steunen.

Na een beetje slaap in de nacht, hadden ze allemaal ’s ochtends de puf eruit. Maar na de ochtendgymnastiek met Marieke de Jong was iedereen goed wakker en konden we beginnen met de laatste zes uur.

Er was weinig opkomst voor de workshops, maar af en toe kwamen er wel wat mensen langs. Het springkussen werd met veel lol gebruikt en hierop hadden de meiden, in hun pauze van 10 minuten om de twee uur, even rust. Het werd steeds moeilijker voor Wieke en Bert-Willem om de meiden na de pauze weer op de palen te krijgen. Maar zo hebben ze toch de 24 uur volgehouden.

Het laatste uur ging snel voorbij met de veiling en het toneelstuk van Pet en Jet. Waarna de laatste minuut met elkaar werd afgeteld!!! En de meiden erg blij waren dat ze van de palen afmochten. Alle vrijwilligers en iedereen die heeft geholpen met de actie bedankt!!

De statiegeldpot van de Poiesz is op 2 mei opgehaald. In totaal heeft hier €436,10 ingezeten. Iedereen bedankt voor alle bonnentjes en losse euro?s die erin zaten.

Nu al het geld binnen is, zijn de meiden druk bezig met de voorbereidingen voor het project. Na het voorbereidingsweekend waar ze iedereen hebben gezien weten ze wie mee gaan en is er meer contact tussen iedereen.

Vriendelijke groeten van,

Elina Veenstra
Djanet van de Wolfshaar
Nynke Stoker
Lisanne Roozen
Jikke Flapper
Jan Martin Rinsema
Anneke Rekker-Rinsema
Bertwillem Renkema
Wieke Stoker

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie