Gouden Spiker Festival: de uitslagen en impressie

20 fanfares op Gouden Spiker Festival

Op zaterdag 17 mei 2008 werd het Gouden Spiker Festival voor fanfares gehouden. Maar liefst 20 fanfares kwamen naar Geref. kerk “de Mande” in Bakkeveen om de strijd te leveren om de Gouden Spiker Bokaal. Het Gouden Spiker Festival

Groot succes
Het Gouden Spiker Festival bestaat al dertien jaar en is een festival voor brassbands en fanfares in de lagere regionen. Ieder jaar is de belangstelling voor het Gouden Spiker Festival in Bakkeveen erg groot. De combinatie van het laagdrempelige open karakter, de programmering met een verplichte compositie en de gezellige sfeer maken het festival tot een groot succes.

Gouden Spiker Trofee
Ook dit jaar werd er weer gestreden om de Gouden Spiker Trofee. Een vakkundige (geblindeerde) jury, bestaande uit Klaas van der Woude en Marten van der Wal, kenden de prijzen toe. Tijdens het festival worden geen punten bekend gemaakt, alleen de winnaars van de trofeeën. Het Gouden Spiker Festival kent dus geen verliezers, enkel winnaars!

Uitslagen
Onderstaand de uitslagen van 17 mei 2008:

5e divisie
Verplicht werk
1 “Advendo” – Morra/Lioessens
2 “Joost Wiersma B” – Jistrum
3 “De Bazuin” – Niawier

Totaal programma
Gouden Spiker Bokaal “Advendo” – Morra/Lioessens
Sulveren Spiker Bokaal “De Woudklank” – Noordwolde
Brûnzen Spiker Bokaal “Klimop” – Berlikum

4e divisie Fanfare
Verplicht werk
1 “Excelsior” – Grijpskerk
2 “Oranje” – Spannum
3 “Ons Ideaal” – Easterwierum

Totaal programma
Gouden Spiker Bokaal “Excelsior” – Grijpskerk
Sulveren Spiker Bokaal “Oranje” – Spannum
Brûnzen Spiker Bokaal “Ons Ideaal” – Easterwierum

3e divisie
Helaas was er in de 3e divisie maar één deelnemer; Concordia uit Wjelsryp. Dit orkest heeft haar programma ten gehore gebracht en de jury heeft het totaal programma beoordeeld en beloond met een Gouden Spiker Bokaal.

Informatie
Foto’s, uitslagen van voorgaande edities en overige informatie over het Gouden Spiker Festival en de Byspikerdei is te vinden op de website: www.goudenspikerfestival.nl.

Geplaatst in: 2008-gebeurtenissen

Geef een reactie