Bakkeveen kiest voor sociale woningbouw

Donderdagavond 15 mei hebben WoonFriesland en Gemeente Opsterland gezamenlijk een inloopavond voor de bevolking van Bakkeveen georganiseerd omtrent de invulling van de hoek Tsjerkewal / Mjumsterwei.

Momenteel staan nog 3 woningen op het betreffende terrein; deze woningen verkeren in slechte staat.
Klik hier voor de huidige situatie en plannen van september 2006.

Gemeente en woningbouwvereniging prefereren sociale woningbouw (19 apartementen) boven verkoop aan particulieren, waarbij er in dat geval ca. 3 “villa’s” gebouwd zullen worden.

Om de woningen betaalbaar te houden (huur onder de huurgrens van E 499,36) moeten er minimaal 19 appartementen gerealiseerd worden. Minder kan niet, aldus architect en Woonbedrijf. Moet het minder dan zou de keuze naar particulier moeten gaan.

De aanwezigen vonden over het algemeen dat sociale woningbouw te prefereren was. Vervolgens kwam de omvang van het gebouw aan de orde. Velen vinden 3 verdiepingen te hoog. Met name door de wijze van presentatie kwam de hoogte nadrukkelijk in beeld, terwijl dat in de praktijk door begroeiing en zicht vanaf ooghoogte minder bepalend zal zijn. In vergelijking met een vorig plan zijn er 2 appartementen minder gepland en ook de indeling is speelser gemaakt.
Uiteindelijk heeft een aantal aanvankelijke bezwaarmakers de bezwaren ingetrokken. Wat nog restte was de mening dat langs de Tsjerkewal de appartementen iets te dicht bij de straat staan: er zou enige verspringing van de voorgevel naar achteren moeten plaatsvinden.

De mening peilend kunnen we concluderen dat de meeste bezwaren met het nieuwe plan uit de weg zijn geruimd. En aan de meeste bouwwerken raken we gehecht. …..
Er ware nal veel vragen over de inrichting van het gebouw en men vroeg of er al opties genomen konden worden.

Hieronder een foto-impressie van een redelijk drukbezochte avond. Beter presentatiemateriaal verwachten we begin volgende week van de architect.

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

Geef een reactie