NatuurMonumenten zoekt vrijwilligers

NATUURMONUMENTEN ZOEKT VRIJWILLIGERS

Natuurmonumenten houdt op woensdag 9 april een informatieavond in het Fochteloërveen voor mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten voor de natuur en de Vereniging.

De taak
Voor het beheer van de natuurgebieden en het werk van Natuurmonumenten is de inzet van veel vrijwilligers onmisbaar. Houdt u van de natuur en wilt u anderen het belang van de natuur bijbrengen, dan kan dat door op markten en braderieën Natuurmonumenten te vertegenwoordigen. Ook op drukke locaties in onze natuurgebieden staan onze mensen het publiek te woord om het belang van de natuur en het werk van Natuurmonumenten uit te leggen. Als toezichthouder / gastheer en excursieleider is Natuurmonumenten eveneens zichtbaar in de natuurgebieden.

Waar
De gebieden, binnen de beheereenheid Noordenveld, waarin u als vrijwilliger aan de slag kunt, zijn bijzonder. Brinkdorpen met essen, bossen en beekdalen zijn kenmerkend voor het Norger Esdorpenlandschap. De Slotplaats is als landgoed met theehuis al vele tientallen jaren een trekpleister voor toeristen en het Fochteloërveen is een uniek hoogveengebied dat met de komst van de kraanvogel veel landelijke aandacht kreeg. Al deze mooie natuurgebieden verdienen een goed beheer en u kunt ons daarbij helpen.

Als u geïnteresseerd bent in het vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten bent u van harte welkom op de informatieavond. Deze informatieavond wordt gehouden op woensdag 9 april in de informatieruimte van het Fochteloërveen, aan de Fochteloërveen 8 in Fochteloo. U bent vanaf 19.45 uur welkom. De boswachter start met een presentatie over de natuurgebieden in de omgeving. Aansluitend zal er worden uitgelegd welke werkzaamheden er door vrijwilligers uitgevoerd worden.

Bent u van plan te komen op onze informatieavond, meldt u zich dan even aan bij de ledenservice: telefoon 035-6559955.

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie