Demonstraties BEELDHOUWEN door Alie Popkema

Tijdens de OPEN DAGEN van DE WYLDE ROAS op de Weverswal 4 te Bakkeveen, komt wederom beeldend kunstenares ALIE POPKEMA uit Bakkeveen DEMONSTRATIES BEELDHOUWEN geven.

Tijdens beide open dagen, op vrijdag 15 februari en zaterdag 16 februari a.s. zal de beeldhouwster van 9.30 uur tot 17.00 uur aanwezig zijn.

Alie is gestart met WORKSHOPS en INLOOPMIDDAGEN in 2006, in haar eigen tuin. Inmiddels heeft ze, naast demonstraties en workshops bij DE WYLDE ROAS, ook al eens eenmalig een workshop bij de schaapskooi van IT FRYSKE GEA verzorgd. Voor het komende voorjaar biedt ze een drietal unieke workshops op DE SLOTPLAATS aan.

">

ALIE POPKEMA buiten bezig in de tuin van DE WYLDE ROAS. Dat is wat ze het liefst doet: buiten bezig zijn. Ze zegt hierover; [b] Beeldhouwen doe ik in de vrije natuur, in de open lucht, in een mooie omgeving. Met mijn voeten (stevig) op de aarde en mijn neus in de lucht: heerlijk! En maar hakken en raspen. Dat werkt heel inspirerend. [/b] Het feit dat ze afgelopen jaar enkele opdrachten heeft gekregen, geeft haar eveneens veel voldoening.

">

Een kijkje in de gereedschapsbak van de beeldhouwster, met diverse soorten beitels, raspen en andere niet nader te benoemen hakkers. Elke steensoort vraagt om een eigen specifieke bewerking. In een workshop laat Alie de cursisten meestal speksteen bewerken. Omdat deze zachte steen gemakkelijk te bewerken is, kunnen de deelnemers binnen 1 dag een eigen beeld mee naar huis nemen.

">

Een boeiend beeld in een prachtige steensoort. Tijdens de DEMONSTRATIES bij DE WYLDE ROAS laat ze voorbeelden zien van verschillende stenen, zoals ALBAST, KISII steen, SERPENTIJN en SPEKSTEEN (Braziliaans en Chinees).

">

De SLOTPLAATS (hier nog in herfstsfeer) is tijdens het PINKSTERWEEKEND de locatie voor een drietal WORKSHOPS BEELDHOUWEN o.l.v. Alie Popkema. Op 10, 11 en 12 mei 2008 kan men een uniek arrangement op deze prachtige locatie boeken; een combinatie van: 1. beeldhouwen en 2. lekker eten en drinken. Voor het tweede gedeelte gaat PERRY LUCAS van de Slotplaats zijn (uitstekende) steentje bijdragen. Te zijner tijd volgen op deze website nadere bijzonderheden. Wilt U eerder informatie over 1 van deze workshops ontvangen, dan kunt U contact opnemen met de beeldhouwster zelf via email: keunst.ap@hotmail.com

Geplaatst in: De Wylde Roas

Geef een reactie

Weer in Bakkeveen

Reacties

Statistieken