Daders recente vernielingen waarschijnlijk aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag 28/29 december 2007 zijn er vernielingen aangericht nabij recreatiegebied “De duinen” aan de Mjumsterwei in Bakkeveen.

Bij bospaviljoen “De Dwaler” werden diverse tuinstoelen en zes tafels van de uitkijktoren gegooid, die eerst naar boven zijn gezeuld.

Bij doolhofpark “De Dwaler” werden een hek en een raam van een konijnenhok vernield.

De vernielers klommen ook nog over het hek bij zwembad Dundelle. Daar gooiden ze een platte kar en andere spullen in het water.

Verder trokken de daders nog een spoor van kleinere vernielingen aan door enkele straten.

Een week later, zondagavond 6 januari, werd bij een 52-jarige bewoonster aan de Kleaterkamp een buitenlamp vernield. De daders (2 “kereltjes”) zijn door de tuin weggevlucht. Tevens zou bij een aantal andere woningen ook de buitenverlichting vernield zijn. In eerste instantie waren enkele buurtbewoners al op onderzoek gegaan. Zij troffen het duo aan die voldeden aan het signalement. De twee zijn overgedragen aan de politie.

De 2 door de politie aangehouden kinderen waren 13 en 14 jaar oud….

Beide worden binnenkort uitgenodigd op het politiebureau om een nadere verklaring af te leggen, ook wat betreft andere vernielingen die zijn gepleegd in het dorp, aldus het politiebericht.

Klik hier voor het bericht en de vele reaties op Waldnet.nl

Geplaatst in: 2008-gebeurtenissen

Geef een reactie