Aardappelactie World Servants

World Servants Bakkeveen bezorgen aardappelen

Donderdagavond zes uur. Zo?n vijf ton aardappelen (borgers, bildstars en irenes) liggen klaar voor distributie in een loods van mechanisatiebedrijf Veenstra. Jan Martin Rinsema en zijn vrouw Anneke staan klaar om de meiden (Djanet, Elina, Jikke, Lisanne en Nynke) te instrueren voor ze met de bestellingen op pad gaan. Jan Martin, Anneke en Margreeth de Haan begeleiden de World Servants-groep van Bakkeveen en onderhouden de contacten met het hoofdkantoor en houden de vinger aan de pols voor de nodige financiën. Sinterklaas is voor de groep ook niet ongemerkt voorbij gegaan. De meiden hebben gewerkt als Pieten en daarmee rond de 200 Euro binnengehaald. Voor de aardappelactie hebben ze ook niet stil gezeten. Er zijn heel wat huizen bezocht en bestellingen opgenomen. Vanavond starten ze met het bezorgen van de bestelde aardappelen en vervolgen dat op vrijdag en zaterdag. Ouders, broers en zussen, pake?s en beppe’s helpen mee. Dat kan haast niet fout gaan. De auto?s met karren rijden af en aan om de aardappelen weg te brengen. Ieder van de groep heeft z’n eigen wijk voor bezorging, dezelfde als waar ze de bestellingen hebben opgenomen. De meiden zien er enthousiast uit en pakken de zaak goed aan. Zo te zien is het perfect georganiseerd en zal alles vast naar wens verlopen. Een goed begin voor het project in de Dominicaanse republiek. We zullen in de toekomst vast nog wel meer van deze groep horen.

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie