World Servants vertellen ….. (4)

Hallo,

Ook ik ben naar Ecuador geweest. Om er te komen was een hele toer, want in Houston hielden ze mij vast met de paspoort controle. Ik moest een hele poos in een kamertje zitten en weet nog steeds niet waarom. Maar we zijn er gekomen.

Het boerenleven in Ecuador is anders dan hier. In totaal zijn er maar een paar koeien voor de rest is het landbouw. Een tractor hebben ze niet, maar dat heeft ook geen zin want er zitten allemaal keien in de grond. Alles wordt met de hand bewerkt. Ze maken daarbij wel gebruik van bijvoorbeeld een motorzaag.
Een keer zat een oude jeep vast waar ongeveer 15 man opzaten. Om er weer weg te komen moesten we drukken. Stond er een boom in de weg dan hakten ze die om. De landbouw bestaat voor het grootste deel uit koffie en cacao.

De dieren die daar voorkomen zijn ezels, honden, een paar koeien, kippen en hanen. Uit de jungle werd een miereneter en een kleine krokodil opgehaald om ons te laten zien. De honden worden in hele slechte tijden opgegeten. Met de hanen houden ze 1 keer in de zoveel tijd een gevecht. Daar wordt mee gegokt. Twee hanen worden gevechtsklaar gemaakt. Ze krijgen dan pennen aan de hakken en injecties die de hanen agressief maken. Ze gaan dan in de ring en gaan dan vechten totdat er een dood is. Zo’n gevecht duurt ongeveer 10 minuten.

De bevolking was heel erg tevreden over het gebouw Het waren dan ook 3 hele leuke weken en we zijn blij dat we zo’n gebouw voor hen hebben kunnen maken.

Groeten, Maurits

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie