Tennis: clubkampioenschappen Jonge Jeugd

Clubkampioenschappen Jonge Jeugd (beginnend)

Voor het eerst dit jaar deze groep erbij. 8 tennissterren die dit jaar voor het eerst op een groot veld spelen. Woensdag 19 sept. hebben ze de voorrondes gespeeld. Er waren 2 poules en iedereen mocht 3 wedstrijden spelen. Er zaten hele leuke partijen tussen, dus dat zou wat beloven voor de finales vrijdag.

Op vrijdag de 21e september was een ieder startklaar om 15.30 hr. Na de 1e kruisfinale ging een ieder strijden voor de eindplaats.

Marten en Iris Louwsma. namen het tegen elkaar op voor de 7e en 8e plaats. Iris, die de inviel, ging de strijd goed aan en liet zich niet wegspelen. Toch kon Marten de punten verzilveren en won deze wedstrijd en werd hiermee 7e. Op het andere veld stonden Mark Doorten en Iris Hoekstra tegenover elkaar en dit was spannend. Leuke rally’s, maar Iris hield het overzicht en trok de partij naar zich toe. Zo werd Mark 6e en Iris haalde de 5e plek.

Daarna mochten Bendix en Ovaldo om de 3e en 4e plaats strijden. Ook hier werd mooi gespeeld, harde strakke ballen of een bal over de ander heen, bekeken spel. Eerst ging het gelijk op, maar Bendix nam de leiding en daarna is Ovaldo er niet meer aan geweest. Dus Bendix is als 3e geëindigd en Ovaldo op de 4e plaats.

Tegelijkertijd namen Mathijs en Janet het tegen elkaar op. Beide gingen voor de titel clubkampioen.

Ook hier was het een aangenaam spel om naar te kijken, afwisselende ballen en ?sneeky? ballen, harde ballen achterin geplaatst of de bal in 1 x uit de lucht gepakt. En ook hier waren ze aan elkaar gewaagd. Maar toch was Mathijs overtuigender en won de partij. Hiermee werd Janet 2e en is Mathijs wederom clubkampioen.

Net als de andere clubkampioenschappen was deze ook heel leuk en gezellig, met hele leuke wedstrijden er tussen. En natuurlijk mooi weer!!!!

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie