Project vervanging kerkvloer ‘De Mande’ op schema.

Verliep de sloop van de oude kerkvloer succesvol, ook het vervolg gaat uitstekend. Miente Pera en Pier de Vos vertellen me dat ze voorliggen op het schema. Dat is prettig vooral als het even tegen zit. Vrijwilligers jong en oud zetten zich in bij dit project. Na het metselwerk van het fundament voor de opleggingsvloer, werden op een bijzondere wijze de betonnen platen voor de vloer in de kerk gelegd. Normaal gesproken kun je met een kraan de platen ter plaatse neerleggen, maar dat lukt niet in een bestaand gebouw. Spreekt men wel eens over vloerbroodjes, dit waren ?vloerbroden? van 600 kg die op hun plaats gelegd moesten worden. Met de heftruck op een karretje, op de kar de kerk in. Binnen was een ingenieus ?plaatlegtoestel? uitgedacht door de Vos en verder ontworpen en gemaakt door Marinus machinebouw. Geweldig denk- en maatwerk waardoor het plaatsen van de platen een peulenschil was.

Zo kan binnenkort verder gewerkt worden met het afstorten van de vloer en het aanbrengen van een cementdekvloer. Er moet nog heel wat gebeuren om volgens plan 4 november de kerkzaal weer te kunnen gebruiken. Gezien de resultaten tot nu toe zal dat waarachtig wel gaan!

Geplaatst in: Gereformeerde Kerk

Geef een reactie