Het vrijwilligers uitje van de VVV

Het uitje op woensdag 19 september voor de vrijwilligers van het VVV zit er weer op.

De donderdag ploeg Huub en Baukje en Jeen van de zondag hadden dit jaar de eer om het reisje te organiseren . Ja waar ga je dan heen waren al een paar keer in Friesland geweest dus dacht deze ploeg we gaan richting provincie Groningen.

We vertrokken om half 9 vanaf het VVV kantoor richting provincie Groningen geheel binnendoor naar onze eerste bestemming. Onze eerste stop was in Eenrum bij het mosterd museum daar werden we ontvangen met koffie en Groninger koek. Daar even lekker zitten kletsen en toen een rondleiding door het mosterd museum wat erg interessant was. Daar vandaan na de bakkerij die in de molen zit waar nog iedere zaterdag in gebakken wordt. Daar ook een rondleiding tot boven aan toe nog even over de balustrade gelopen met een pracht uitzicht. Hier vandaan weer terug na het restaurant waar we heerlijke soep hebben gehad en broodjes.

Toen op na de kaarsenmakerij waar we allemaal onze eigen kaars hebben gemaakt. Nou dat hebben ze daar geweten dat we er waren, dat was een groot feest. We hebben wat afgelachen om die bak met kaarsvet. Dus iedereen heeft een zelf gemaakte kaars mee kunnen nemen. Het was ondertussen 14.00 uur geworden en moesten we richting ons volgende punt en dat was ook weer helemaal binnen door richting Paesens Moddergat. Waar we bij het ??t Fiskershûske ook werden ontvangen met koffie met oranjekoek. Ook hier kregen we een rondleiding wat zeer interessant was. Vooral om te zien hoe het er vroeger aan toe ging. Daarna nog even de dijk op en genieten van onze mooie Waddenzee tegen half 5 vertrokken we richting ons laatste doel en dat was Dokkum.

We waren rond 17.00 uur in Dokkum toen kon ieder voor zich even een uurtje zelf invullen want rond 18.00 uur werden we verwacht in restaurant het ’t Raedhûs waar we nog een heerlijke maaltijd als afsluiting van deze dag kregen rond half 9 waren we weer in Bakkeveen.

De donderdag ploeg geeft bij deze het stokje over aan de vrijdagploeg.

Geplaatst in: TIP-Bakkeveen

Geef een reactie