Bakkeveen werkt bij VHC ActiFood

Bakkeveen werkt bij …….

VHC Actifood in Oosterwolde op ongeveer 10 km afstand van Bakkeveen.

Tijdens de zomerperiode hebben velen vrij en vieren vakantie dicht bij huis of juist in verre oorden. Niet iederen kan tegelijkertijd met vakantie: vakantiegasten hebben ook hun wensen voor horeca voorzieningen.

Bij groothandel VHC ActiFood wordt er dus in de zomer gewoon doorgewerkt. Bij bedrijven is de levering van goederen wat minder, maar klanten in de toeristische branche nemen juist meer food-producten af.

VHC ActiFood bestaat sinds 2000. Het assortiment van VHC ActiFood omvat meer dan 15000 diepvries producten, droogwaren en accessoires. Hieronder bevindt zich ook (dag) verse producten zoals vlees, vleeswaren, vis, groente, fruit, etc.

Het bedrijf is gevestigd in Oosterwolde en is in haar korte bestaan noodgedwongen al 1x verhuisd: wegens toenemende omzet werden de magazijnen en kantoren te klein. Sinds 2005 is men in Oosterwolde in een nieuw pand gevestigd. Echter na 2 jaar wordt het alweer woekeren met de ruimte.

VHC ActiFood heeft een personeelsbestand van ongeveer 60 personen. En het opvallende is dat ongeveer de helft van de medewerkers uit Bakkeveen komt. Alhoewel “opvallend”; het bedrijf is opgezet door enkele personeelsleden van de voormalige groothandel F. van der Velde uit Bakkeveen. Toen dit bedrijf in 1998 verkocht werd, begonnen enkele medewerkers al met plannen zelf een groothandel te beginnen, waarbij naast scherpe prijzen met name de serviceverlening erg belangrijk was. In 2000 was VHC ActiFood in Oosterwolde een feit.

Het is door de roots in Bakkeveen niet verwondelijk dat de helft van het personeelsbestand uit Bakkeveen afkomstig is. In de zomer kunnen enkele extra jeugdiger personen uit Bakkeveen bij VHC ActiFood aan de slag als vakantiewerker.

Onderstaand een korte foto-impressie op een juli-ochtend tijdens de zomer van 2007 rond de klok van 9 uur.

Geplaatst in: 2007-gebeurtenissen

Geef een reactie