Bezoek B&W aan Bakkeveen (2002)

Dinsdag 10 september 2002 is het college van B&W Opsterland in Bakkeveen op bezoek geweest. Dit bezoek was bedoeld als kennismaking voor de nieuwe burgemeester en 2 van de 3 wethouders.

Wethouder Ate Duursma (CDA) is al een (goede) bekende in Bakkeveen; ook zijn hardlooprondes komt deze in Siegerswoude woonachtige wethouder regelmatig door Bakkeveen. Voor hem zal de rijtoer eigenlijk niet veel nieuws hebben opgeleverd.

Klaas de Boer, nog woonachtig in Bakkeveen, is namens Opsterlands Belang sinds de verkiezingen wethouder. Voor hem dus ook een thuiswedstrijd.

Ook nieuw is PvdA wethouder Henk Hoen uit Nij Beets. In het verleden is hij als gemeenteraadslid betrokken geweest bij enkele zaken die in Bakkeveen gespeeld hebben.

En burgemeester Sicko Heldoorn is sinds voorjaar 2002 in Opsterland benoemd. Heldoorn kent de gemeente al vanwege zijn provinciale functies, maar Bakkeveen zal voor hem nog wel een paar geheimen in petto hebben.(en vertrokken in juni 2007).

Een deel van het bestuur van Plaatselijk Belang Bakkeveen ontving de gasten deze middag. Om 3 uur was de ontvangst in Dúndelle; om 15:30 uur werd met een huifkar een rondrit door Bakkeveen gehouden. Na afloop was er vanaf 17 uur een receptie voor alle inwoners van Bakkeveen. Hier kwamen ongeveer 20 dorpsbewoners op af.
Het bezoek werd als zeer nuttig ervaren en de sfeer was uitstekend. Enkele zaken rond verkeersveiligheid en bestrating/riolering zullen de belangrijkste gespreksonderwerpen zijn geweest.
Onderstaand een foto impressie (foto’s Willem Dolstra).

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

Geef een reactie