Avond-4-daagse 2007

woensdag 6 juni 2007

De eerste avond van A4D 2007 is alweer achter de rug. De weersomstandigheden waren ideaal: temperaturen van ruim 20 graden; weinig wind en zonnig.

Vanavond voerde de tocht grotendeels door het beekdal van het Koningsdiep (’t Ald Djip). Er werd een aantal kilometers langs de oever van het oorspronkelijke beekje gelopen. En wellicht wordt het Koningsdiep in de toekomst weer een kronkelend beekje. Klik hier voor een PDF-document waarin overheidsinstanties/belangengroepen beschrijven wat de plannen zijn.

Er waren 550 wandelaars voor de 10 km en 515 deelnemers aan de 5 km.

Donderdag 7 juni 2007

Het is vanavond droog gebleven. De onweersbui is net ten oosten van Bakkeveen langsgetrokken richting noorden. Met een relatieve vochtigheid van 65%, temperatuur van rond de 25 graden en redelijk wat wind een avond met goed loop-weer.

Vanavond voerde de tocht grotendeels door het Mandefjild en een deel van Waskemeer. Er werd maar liefst over privé terrein van 11 personen gelopen. De 5 km was vanavond met ruim 6 km aan de lange kant…..

In het begin van de route moest ter elfder ure nog een aanpassing plaatsvinden. Iets voor ’t Kroese Beamke bleek een buizerd nest in een boomwal te zitten. “Men” vond dat de passage van de 10 km lopers de roofvogels konden verstoren. Overigens heeft deze “men” dezelfde dag de jongen wel geringd alsof dat geen verstoring teweeg brengt. Maar ja, ieder z’n ideeën. Dit betekende wel dat de route via de straat is gegaan en niet langs de boswal (dus niet over de grijze lijn). Een verkorting van ongeveer 500 m en gemakkelijker lopen op het asfalt. Hierdoor kwamen tegen het eind de 10 km groepen tussen die van de 5 km terecht. Helaas, maar het was niet anders.

Privé terrein van: vd Wolfshaar, Schurer, Kroese Beamke, Pool, Wagenaar, Stuiver, Mulder, Wouda, Kivafarm, Van Dalen.

vrijdag 8 juni 2007

Elke dag de temperaturen hoger. Rond de 30 graden bij de start en wat minder wind dan de voorgaande dag. Toch heeft op 1 van de kinderen na (voorzover bekend) de tocht uitgelopen. Het is droog gebleven.

Vanavond voerde de tocht grotendeels door de bossen van Natuurmonumenten, Oude Bos, Duurswouderheide en vervolgens over particulier terrein van 4 verschillende eigenaren. De 10 km was, traditiegetrouw, ruim 11 km. Op zaterdagavond wordt dit gecompenseerd iets meer dan 9 km.

zaterdag 8 juni 2007

Een spannende middag en avond vanwege het dreigende weer. Uiteindelijk loopt alles met een paar druppeltjes goed af. Er waren bijna 1500 wandelaars. Lees verder de toelichting bij de foto-impressie.

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie