Vlooienmarkt 2 oktober 2004

Vlooienmarkt van zaterdag 2 oktober 2004

Wordt je midden in de nacht (van vrijdag op zaterdag) wakker van de zware regenval. Je realiseert je dat de vlooienmarkt binnen een paar uren zou moeten beginnen. Dus de verleiding is ontzettend groot om de wekker alvast uit te zetten zodat je uit kunt slapen. Maar als even na 5 uur de wekker gaat, blijkt het droog te zijn en zowaar de heldere ster Venus schijnt in het Zuid-Oosten door de dunne bewolking heen. Dus vlot opstaan en even de radarplaatsjes op de computer bekijken. En wat blijkt: stevige regen tussen 3 en 4:30 uur, daarna droog en tot aan de Nederlandse westkust is ook geen regendruppel meer te bekennen. Snel naar de site van het KNMI: de weersverwachting opgesteld om 5:12 uur geeft aan dat we het vrijwel droog zullen houden tot in de avond. Dus snel naar de markt. Een aantal collegamarktmeesters is dan al aanwezig. Het blijkt dat er ook al ongeveer 40 standhouders aanwezig zijn en dat vele goederen in het donker zijn uitgestald.

Door de vele regen van met name de afgelopen nacht is het grasveld niet voor de stands te gebruiken, maar we denken voldoende te hebben aan de verharde parkeerplaatsen en laantjes. Om ongeveer kwart over 7 wordt het licht. Tegen die tijd waren alle plaatsen ongeveer vol en stond er een 10-tal standhouders langs de straat. Rond die tijd kon ook het parkeerweiland worden geïnspecteerd. De standaard inrit kon niet gebruikt worden: water op het gras: dat gaat niet lang goed. De uitrit sluit aan op een hoger deel van het terrein, zodat deze markt de uitrit zowel diende als in- en uitrit. Het terrein zelf kon voor ruim 50% nog worden gebruikt. Een aantal automobilisten vertrouwde het weiland toch niet en heeft in de naastliggende woonwijk geparkeerd: wel wat verder lopen. Op het weiland hebben zich geen problemen voorgedaan.

Dus tegen alle verwachting in de vierde droge vlooienmarkt op een rij. Het werd ongeveer 16 graden, dus niets mis met de omstandigheden. De lucht bleek af en toe dreigend, maar het bleef droog. De zon kwam zowaar ook nog even door. Het publiek kwam (hierdoor?) wel laat. Om 8 uur was het nog erg rustig. Tegen 9 uur werd het druk tot rond half een. Om 14 uur waren bijna alle standhouders vertrokken. Er zijn in totaal 159 standhouders geteld. Er waren aanzienlijk minder bezoekers dan tijdens de zomer-markten, waardoor niet bij alle standhouders de handel goed verliep. Er was een standhouder die het aldus verklaarde: “Ik had voorjaarsspulletjes bij me en dat gaat nu natuurlijk niet”. Ook de eerste kerstversiering is alweer gesignaleerd. Daarnaast gingen enkele gesprekken, linksom of rechtsom, over de bijeenkomst van de vakbonden in Amsterdam.

De laatste markt van het seizoen: zaterdag 6 november en daarna pas weer de 1e zaterdag van april 2005 (altijd tot 13 uur)

Hieronder enkele foto’s van de markt van 2 oktober 2004

Geplaatst in: vlooienmarkt_2004, Vlooienmarkten

Geef een reactie