Vlooienmarkt 24 juli 2004

Vlooienmarkt van zaterdag 24 juli 2004 (extra vakantiemarkt 2004)

Eindelijk sinds de markt van mei een geheel droge markt. Achteraf blijkt dit een toevalstreffer te zijn: de 2 dagen na de markt valt er in totaal 25 mm regen. Ook de voorgaande dagen zijn niet echt droog.

Een grote groep standhouders was al vroeg naar de markt gekomen. Om 5 uur (bij aankomst van de marktmeesters) waren er al rond de 60 standhouders aanwezig. Iemand vertelde om 3 uur midden in de nacht te zijn binnen gekomen. Enkele andere standhouders waren vrijdagavond al aanwezig om hun favoriete plekje in bezit te kunnen nemen.

Tussen 5:15 en 5:45 konden we weinig standhouders verwelkomen. Daarna ging het snel met de binnenkomst van standhouders. Binnen 3 kwartier stond ook het grasveld vol. De laatste 45 standhouders hebben een plekje langs het voetpad richting dorp gekregen. Toen was het bijna 8 uur.

Gedurende de ochtend kwam er wat bewolking opzetten, waardoor standhouders zonder schaduw geen problemen met de warmte hebben gehad. Juist standhouders in de schaduw meldden wel een truitje extra te hebben kunnen gebruiken.

Uiteindelijk zijn er 273 standhouders geteld. Ook is er veel publiek geweest. Volgens de horeca-ondernemers en standhouders was het nog nooit zo druk geweest. Het parkeerterrein had al de auto’s van de bezoekers nooit kunnen verwerken, als de bezoekers niet op eigen initiatief een plekje in de woonwijk hadden gezocht en fout geparkeerd langs de doorgaande straat. De standhouders waren, enkele uitzonderingen daargelaten, tevreden over de handel.

Volgende markt: reguliere 1e zaterdag van de maand markt  op zaterdag 7 augustus (wederom tot 13 uur)

Hieronder enkele foto’s van de markt van 24 juli 2004

Geplaatst in: vlooienmarkt_2004, Vlooienmarkten

Geef een reactie