Vlooienmarkt 2 augustus 2003

Augustus vlooienmarkt van zaterdag 2 augustus 2003

De hittegolf komt eraan. Deze zomer zal de record hete zomer van 1947 overtreffen! Dit zijn uitspraken van vele meteorologen midden in de week voorafgaande aan de markt van 2 augustus. Het weer is donderdag en vrijdag nog niet helemaal stabiel, maar zaterdag zal het 27 graden worden en droog.

Het is zaterdagochtend om 5 uur inderdaad warm: in een T-shirtje op de fiets naar het marktterrein kan gemakkelijk v.w.b. temperaturen. Maar even daarna begint het wat te druppelen en later echt te regenen. Standhouders die hun goederen al hebben uitgesteld, beginnen in het half donder snel hun handel met plastic te bedekken. Doordat het donker is, is niet na te gaan hoe donker/dik de wolken boven ons zijn. En na een half uurtje blijkt het ook weer plotseling droog te worden. Later in de ochtend (iets na 10 uur) vallen er ook nog een paar druppeltjes.

Vrijdagavond om half 10 verschenen de eerste standhouders. Het blijkt dat de gehele nacht door standhouders zijn binnengekomen. Om 5 uur in de ochtend was het grote parkeerterrein al bijna vol en waren standhouders al bezig zich langs de andere laantjes een standplaats te verschaffen. Tegen kwart voor zes moest het grasveld al worden opengesteld. Om kwart voor 7 was dat ook vol, zodat enkele 10-tallen standhouders met een plekje langs het voetpad richting centrum van Bakkeveen tevreden moesten zijn (en dat waren ze ook!).

Om 6 uur had de zon op moeten komen, maar pas tegen een uur of 7 ontving Bakkeveen de eerste zonnestralen. Maar het is eigenlijk steeds bewolkt gebleven en tegen 10 uur werd het zelfs even dreigend, maar de regen bleef toen nagenoeg uit. Om 11 uur kwam de zon voor een uurtje door en daarna weer bewolkt. Het bewolkte weer was een geluk voor standhouders en bezoekers: als de zon steeds uitbundig had geschenen en het feit dat er geen wind stond, had de temperaturen nog verder opgejaagd. Nu was het door de bewolking en temperaturen tot ongeveer 25 graden nog uit te houden.

Om 7 uur stonden er al lange rijen auto’s geparkeerd van bezoekers. Het is erg druk geweest, maar over het algemeen was het publiek niet erg kooplustig. Alhoewel, er waren ook standhouders die meldden dat ze juist goede zaken hadden gedaan. Een standhouder was om 10 uur al helemaal uitverkocht en is toen vertrokken. Omstanders meldden al dat het bij deze standhouder de hele ochtend al “smoordruk” was geweest. Duidelijk iemand die het gat in de markt had ontdekt. Het is ons niet bekend wat er werd verkocht.

Er zijn 272 standhouders geturfd; 2 minder dan het record van 7 juni.

Men begon laat met inpakken van de resterende handel en pas tegen 3 uur was (bijna) iedereen weer vertrokken.

Volgende markt: de reguliere markt van zaterdag 6 september. (altijd tot 13 uur). En ….. dit seizoen geen extra markten meer.

Hieronder een korte foto-impressie van de – warme tot hete – augustusmarkt 2 augustus 2003. De foto’s zijn rond 12 uur gemaakt, toen het aantal bezoekers al wat minder werd.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2003, Vlooienmarkten

Geef een reactie