Vlooienmarkt 19 juli 2003

Vakantie vlooienmarkt van zaterdag 19 juli 2003

Aan het begin van de week beleefden we in het noorden van het land een korte hittegolf, die op woensdagavond door onweer werd afgebroken. Daarna een hele donderdag (mot)-regen, maar niet echt koud met temperaturen rond de 20 graden. Daarna zou het weer langzaam op moeten knappen. Nou dat deed het inderdaad! Sneller dan eerder verwacht, gaven de weersvoorspellingen voor zaterdag alweer temperaturen van boven de 25 graden aan. Dus voor een goede vlooienmarkt niet echt optimaal weer. Maar, aldus enkele standhouders later, beter dit dan regen.

Vrijdagavond verscheen een standhouder die een stukje van de parkeerplaats tot het zijne verklaarde door een lintje te spannen en daarbinnen een doos en emmer te plaatsen. En inderdaad de volgende ochtend was z’n plekje niet door een ander ingenomen en kon hij op z’n favoriete plaats handel gaan drijven. Enkele andere standhouders kwamen rond 10 uur ’s avonds en hebben de warme, rustige nacht in openlucht doorgebracht.

Dus om 5 uur ’s ochtends troffen we vele standhouders aan op de diverse parkeerplaatsen en laantjes. Niet iedereen begreep hoe het zat met de dagelijkse gang van de zon en kwamen rond 9 uur in de felle zon terecht. Maar ze hebben deze dag hier veel over geleerd. Om iets na 6 uur moesten we al naar het trainingsveld uitwijken. Op het veld werden bijna 7 van de 8 beschikbare rijen nog vol. In totaal hebben we 186 standhouders geturfd. En men pakte royaal uit: gemiddeld per stand bijna 7 meter !!

Toen de zon rond 6 uur op sommige plaatsen over de bomen kwam, was dat nog niet erg. De temperaturen lagen toen nog rond de 20 graden. Maar om 9 uur werd het op sommige plaatsen al erg warm en dan met name daar waar helemaal geen wind stond. Tegen 12:30 uur hielden de eerste standhouders het al voor gezien, maar die waren ook ’s ochtends om 4 uur al aanwezig. Om 14 uur had iedereen z’n spulletjes al gepakt.

En de kopers. ’s Ochtends voor 5 uur moet er al handel zijn gedaan, want we troffen mensen aan die goederen naar hun geparkeerde auto brachten. Om 7 uur waren er meer bezoekers dan normaal. Maar de echte toeloop begon rond 9 uur en ondanks de warmte duurde dit tot na 12 uur. Toen pas werd het rustiger.  Ondanks het weer, waren de meeste standhouders niet ontevreden over de handel. Door de vakantieperiode waren er veel nieuwe standhouders.

Volgende markt: de reguliere markt van zaterdag 2 augustus. (altijd tot 13 uur). En ….. dit seizoen geen extra markten meer.

Hieronder een korte foto-impressie van de – warme tot hete – vakantiemarkt 19 juli 2003.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2003, Vlooienmarkten

Geef een reactie