Vlooienmarkt 5 april 2003

Vlooienmarkt van zaterdag 5 april 2003

De eerste van 10 vlooienmarkten van het 15e seizoen is alweer achter de rug.

Een week eerder was het nog prachtig weer met temperaturen tot ongeveer 15 graden. Deze week is er wat regen gevallen en is de wind in de noordhoek geraakt. De vrijdag voorafgaande aan de markt viel er ook af en toe regen. Voor zaterdag zou het waarschijnlijk droog blijven, maar de weersverwachting gaf geen garantie.

Op de avond voorafgaande aan de markt waren er al 4 standhouders verschenen. Ieder op zoek naar zijn of haar favoriete plekje. Tegen 6 uur zaterdagochtend was het grote plein al vol en ook deels de andere laantjes. Om half 7 zijn we op het trainingsveld van de voetbal begonnen met het toewijzen van standplaatsen, omdat er weinig ruimte meer op de verharde plaatsen beschikbaar was. Om 7 uur was bijna iedereen binnen. Maar de echte laatkomer zagen we om half 10 verschijnen.

Om iets na 7 uur kwam de zon op in een heldere lucht. De temperaturen lagen rond het vriespunt; in de loop van de ochtend liep de temperatuur op tot ongeveer 8 graden. De standhouders die op de wind stonden moeten het erg koud hebben gehad: de wind was af en toe straf.

We tellen 182 standhouders. Voor april geen record, maar gezien de omstandigheden best goed. En het was best druk: tussen 9:30 en 11 uur was het het af en toe schuifelen om door het publiek te komen. We hadden de indruk dat het publiek minder lang bleef dan normaal: waarschijnlijk te koud en niet iedereen ging binnen zitten voor een kop koffie. Klachten over slechte handel hebben we niet gehad. Iedereen heeft zich blijkbaar na anderhalf jaar al een beetje op de euro ingesteld.

Na 12 uur werd het snel rustig op de markt; om half 1 waren vele standhouders al aan het inpakken. Het was toen ook al geheel bewolkt geworden en daarmee zakte ook de temperatuur weer.

Volgende markt: zaterdag 3 mei (tot 13 uur). Bloemenmarkt op zaterdagochtend 10 mei bij Poiesz supermarkt in centrum van Bakkeveen.

Hieronder enkele foto’s van de markt van 5 april 2002.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2003, Vlooienmarkten

Geef een reactie