Vlooienmarkt 5 oktober 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 5 oktober 2002

Een prachtige week heeft Nederland achter de rug. Maar naarmate de zaterdag nadert wordt het weer langzaam maar zeker slechter. De weersverwachting voor de zaterdag is slecht.

Zaterdagochtend om iets na 5 uur zijn in het pikke donker al standhouders aanwezig. Het heeft een klein beetje geregend, maar vroeg in de ochtend is het droog. Een deel van de terreinen wordt met linten afgezet, om ervoor te zorgen dat de weinige standhouders die worden verwacht aaneengesloten een plekje zoeken.

Maar tegen 7 uur moet het grootste deel van de afzetting weer verwijderd worden. Er komen meer standhouders dan verwacht. Rond 7:30 uur zijn er naar schatting 120 aanwezig. Het is dan zwaar bewolkt en de weesverwachting blijft dreigend. Lang niet iedereen pakt zijn of haar handel uit. Tegen 8 uur begint het te regenen. En dat blijft de gehele ochtend doorgaan. Hierdoor gaan vele standhouders naar huis. Tegen 11 uur is er niemand meer aanwezig. Geen opbrengsten voor de organisatie. Van enkele standhouders horen we dat ze toch nog voor 100 euro hebben verkocht.

De laatste markt van dit seizoen is zaterdag 2 november (met traktatie voor de standhouders; max 2 personen per stand).

Tegen de middag zal het marktterrein er ongeveer zoals hieronder aangegeven uit hebben gezien. Eerlijkheidshalve: de foto’s zijn van zaterdag 26 oktober 2002. Als het zaterdag 2 november nog redelijk herfstweer is, zullen al onderstaande pleinen en laantjes door standhouders bezet zijn.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie