De Drie Provincien

Nu nog met schoorsteen.

Renault Alpine op bezoek.

Nog maar klein terras.

4 reacties op “De Drie Provincien

 1. Brigitte Koninga (De Drie Provincien) zegt:

  Geweldig deze foto. Herkenbaar en onvoorstelbaar dat er nu zo’n beroemde plek is geworden. Het restaurant staat in de omstreken bekend om haar goede keuken. De camping is de Mooiste Charmecamping van heel Nederland.

  (Ben zo trots als een pauw dat Ronald Boels en ik dit hebben bereikt).

 2. D.R. zegt:

  Je schoonvader kwam altijd voor de kerst met een fles wijn aanzetten bij het Buurthuis Allardsoog. Ik stencelde dan het kerstmenu voor hem.

 3. Wybren van Os zegt:

  De Drie provinciën zonder luiken, toen het nog een café was. Je kon er toen alle dagen terecht en het was voor veel gasten nog een echt buurtcafé. In het linker gedeelte werden er dansavonden gehouden, ik herinner me de mooie Jukebox nog. Links op het erf, ongeveer op de plek waar nu de grote, rietgedekte woning staat, was een mooi omsloten veldje, waar zo af en toe een kermis gezelschap neerstreek. Het terras was toen veel meer rechts gesitueerd en er waren intieme zitjes! Dit is nog de tijd van Groefsema, later heeft er nog een andere uitbater gezeten, de heer Timmermans. In zijn periode (Timmermans) is er een (OK) benzinepomp geplaatst . Nog weer later kwam daar nog een ijskiosk bij.

 4. Brigitte zegt:

  Wat mooi die verhalen (met beeld) van vroeger.

  Nu inderdaad met de luiken, die ondertussen ook authentiek zijn.
  Iemand vertelde mij ooit dat zoals de luiken geschilderd zijn, dit is dat de buurt kan zien dat de boerderij is afbetaald (zouden ze daarom pas later geplaats zijn?).

  Ik ben heel benieuwd wanneer de boerderij voor het eerst café is geworden.

  Ronald vertelde dat de keuken vroeger de stal was en het café de woonkamer van de boer. Toen zijn ouders het kochten was het al een restaurant (met hotel).
  Weet u (of iemand anders) wanneer deze transformatie van veehouderij naar horeca is begonnen?

Geef een reactie