Openluchtspel Ik arriveer

  • Startdatum:
  • Starttijd:
  • Locatie: Nieuw Allardsoog, Jarig van der Wielenwei 9243 SH Bakkeveen

Ik arriveer

Ik vertrek is een zeer succesvol televisieprogramma dat al vanaf 2005 op de buis is. Maar wat gebeurt er als we de rollen eens omdraaien. Dat doen we in ‘Ik arriveer’. In dit Iepenloftspul volgen we de familie Varga die vanuit Hongarije hier in Fryslân een beter bestaan proberen op te bouwen.

Imre Varga is een jongedame die na de dood van haar ouders de zorg heeft opgenomen van haar 2 zussen en broer, ook de kunstzinnige opa en oma heeft zij onder haar hoede. In Hongarije blijken de plannen van Imre te ambitieus, maar dan ontmoet ze een Bakkeveenster die haar een kans biedt die ze met beide handen aangrijpt. Maar heeft Bakkeveen wel ruimte voor deze familie? Vinden ze nog een plekje in deze tijd van woningnood? Terwijl de opa en oma een beetje rond kuieren proberen de oudste zussen er wat van te maken.

De inhoud van Iepenloftspul heeft alles te maken met de dagelijkse realiteit. Een expeditie naar geluk waarin we liefde, ambitie en de persoonlijke zoektocht naar identiteit zullen zien. Wat kan er gebeuren als je in een ander land een toekomst op wilt bouwen? Krijg je te maken met tegenstand of word je daar geaccepteerd?

LEEF werkt met een kleine groep mensen die organisatorisch, creatief en technisch ervaren zijn om te werken met jongeren vanuit hun werk of interesse voor de doelgroep. De weten wat er in de omgeving leeft en weten daarop in te spelen. Enthousiasme is een kernwoord bij deze groep die nu al 10 jaar voorstellingen maakt gericht op de actualiteit.

Hoe het allemaal af gaat lopen is nog maar de vraag, de jongeren van LEEF jeugdtheater zijn nog volop in het repetitieproces. De uitvoeringslocatie is het oude amfitheater op het terrein van conferentieoord Nieuw Allardsoog. De speeldata zijn 1, 2, 3 juli 2022. Zie voor meer informatie, kaartverkoop en tijden www.bakkeveen.nl/toneel

Geplaatst in:

Geef een reactie