Muziekpodium: Slaid Cleaves Duo

Datum:  Vrijdag 13 oktober 2017
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje: € 22.50

Bezetting:
Slaid Cleaves: zang , gitaar
Mc Hansen: gitaar

Slaid_Alaska-600x383

Muziekpodium Bakkeveen bestaat tien jaar! En we zijn uitermate blij dat we  een van de grootste singer-songwriters van deze tijd, namelijk Slaid Cleaves, bereid hebben gevonden dit heuglijke feit samen met ons te vieren.

De in Austin (Texas) woonachtige Slaid Cleaves maakt al vanaf 1990 albums, twee jaar na zijn debuut (The Promise) brak hij door bij een groter publiek, toen hij tijdens het Kerrville Folk Festival in Texas de New Folk Award won. In datzelfde jaar kwam zijn eerste plaat uit. Inmiddels is de man vele platen verder, en tussen al die platen zit geen enkele slechte. En vraag je de kenners naar hun favoriete Cleaves plaat dan komen ze allemaal met een andere op de proppen. Dit maar om de constante kwaliteit van zijn werk te duiden.
Het strafst is hij op een podium. . De sterkte van Slaid ligt in zijn sympathieke zelf, de verhalen die hij vertelt, zowel tussen de songs als de songs zelf. Hij bezit het vermogen je aandacht te prekken en deze niet meer los te laten zolang het concert niet afgelopen is.
Cleaves’ teksten zijn scherp, diepgaand, poëtisch, humoristisch en literair, maar hij maakt er vooral, en dat is het allerbelangrijkste, prachtige liedjes mee. Melancholie zit er altijd in, maar Cleaves wordt nooit echt somber, want diep in zijn hart is het een ras-optimist, en dat kun je horen, want de levenslust en energie klinken door in alles wat hij doet. Een absolute aanrader!

Geplaatst in:

Geef een reactie