Afgelast: filmmarathon van Filmhuis

Vanwege corona afgelast.

Zaterdag 31 oktober organiseert Filmhuis Bakkeveen voor de 2e keer een filmmarathon.

Om 10.30 starten we in Dúndelle met de inspirerende docufilm ‘The biggest little farm’ en om 19.30 sluiten we af met de door Herman Finkers geschreven ‘De Beentjes van St Hildegard’.

Je kunt kiezen voor 1 film maar ook voor alle 5 of alles wat daartussen inzit. Dit voor slechts € 3 per film. Verplicht reserveren. I.v.m. corona slechts 30 plaatsen beschikbaar dus vol=vol.

Filmprogramma van de Filmmarathon

10.30 uur: The Biggest Little Farm
Even buiten Los Angeles probeert het koppel John en Molly een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt.

Recensie:
De liefde waaruit deze film tot stand is gekomen maakt hem uiterst inspirerend. Het zou zomaar kunnen dat na deze film ineens heel veel grond verkocht wordt voor vergelijkbare projecten.

12.45 uur: The Peanut Butter Falcon
De 22-jarige Zak, met het syndroom van Down, ontvlucht zijn verzorgingstehuis. Hij wil zijn droom, een professionele worstelaar worden, waarmaken en hiervoor les volgen. Hij ontmoet Tyler, een misdadiger op de vlucht die zijn bondgenoot en coach zal worden. Ze ondernemen samen een reis en kunnen de verzorgster Eleanor ervan overtuigen hen te vergezellen.

Recensie:
‘The Peanut Butter Falcon’ is een hartverwarmende en uiterst charmante film, Een modern feelgoodsprookje met het hart op de juiste plaats.

15.00 uur: Hannah
Een intiem portret van een vrouw die, wanneer haar man de gevangenis in moet, enerzijds in het reine moet komen met zijn daden, en anderzijds haar leven moet herinrichten en moet leren omgaan met verlies en twijfel.

Recensie:
Charlotte Rampling draagt de film geheel in haar eentje en doet dat met stille kracht. Geen expliciet uitgesproken emoties, maar subtiele gebaren en verfijnde bewegingen zoals kleine trillingen in haar gezicht. Ze doet dat zo goed, dat je geen moment twijfelt over de echtheid van haar personage. Hannah is gewoon een vrouw van vlees en bloed, die een heel leven heeft geleden en bij wie dat lijden zich nu begint te uiten.

17.15 uur: Locke
Ivan Locke maakt een lange, nachtelijke rit om de vrouw die op het punt staat te bevallen van Ivans buitenechtelijke kind te helpen. Zijn vrouw en zijn zoon weten van niks en Ivans collega’s moeten nu een enorme klus zonder hem proberen te klaren. Tijdens zijn autorit heeft het hij dan ook heel wat uit te leggen aan alle betrokkenen.

Recensie:
Dat er maar weinig nodig is, om een geslaagde film af te leveren wordt maar weer eens bewezen door het minimalistische ‘Locke’. De centrale performance van Tom Hardy aan het stuur zal bij menigeen blijven hangen en zorgt zodoende voor een autorit die je niet snel zult vergeten! Een intens meeslepend optreden van Tom Hardy laat zien waarom hij één van de meest gewilde acteurs is.

 19.30 uur: De Beentjes van St Hildegard (met Herman Finkers)
Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Recensie:
De film is een perfecte mengeling van serieus drama en een luchtige komedie. De cast is prima, en het is verfrissend om een zich in het oosten van het land en in het Twents gesproken film te zien op het witte doek.

Geplaatst in:

Geef een reactie