Lammetjesdag

Eind april is het weer tijd voor onze jaarlijkse Lammetjesdag. Een ideale mogelijkheid om met het hele gezin deel te nemen aan de vele activiteiten, te genieten van de natuur én de pasgeboren lammetjes. Je bent van harte welkom op zondag 23 april tussen 12.00 en 16.00 uur. Locatie is de schaapskooi te Bakkeveen. Parkeren kun je bij het naastgelegen Nieuw Allardsoog.

Kom op kraamvisite!
Er valt deze dag veel te beleven. Naast een ‘kraam’bezoek aan de lammetjes in de schaapskooi, worden ook demonstraties gegeven van bijvoorbeeld schapenscheren en schapendrijven. Daarnaast kun je meedoen met leuke activiteiten zoals broodjesbakken, schminken, ponyrijden en knutselen.

Genieten van de natuur
Wil je deze dag ook van de natuur genieten, dan kun je aansluiten bij één van de wandelexcursies in het nabijgelegen natuurgebied it Mandefjild. Daar grazen Drentse heideschapen en Exmoorpony’s. Deze dieren helpen It Fryske Gea bij het natuurbeheer. Zij zorgen ervoor dat de heide niet verdwijnt door het gras en de jonge bomen te begrazen. Zo krijgt de heide de kans om elk jaar weer haar kleurenpracht te laten zien en worden bijzondere dier- en plantensoorten behouden.

Kortom genoeg reden om een bezoekje te brengen aan de schaapskooi en de mooie natuur rondom Bakkeveen!

Informatie
Datum: zondag 23 april 12.00 – 16.00 uur
Locatie: Jarich van der Wielenwei 5 in Bakkeveen
Parkeren: Nieuw Allardsoog
Toegang: gratis, een gift wordt op prijs gesteld
Aanmelden: niet nodig

Wat voor activiteiten worden er zoal georganiseerd op Lammetjesdag?
>  lammetjes kijken
>  demonstraties, zoals schapendrijven en schapenscheren
>  eendenkorf vlechten
>  wol spinnen
>  schminken
>  knutselen
>  broodjes bakken boven het kampvuur
>  pony rijden

Geplaatst in:

Geef een reactie