Kennismaken met Mindfulness: Sietske Russchen

  • Startdatum:
  • Starttijd:
  • Locatie: ---

Mindfulness voor iedereen

Mindfulness is een Engelse term voor het mediteren volgens een speciale methode. John Kabat-Zinn uit de Verenigde Staten is de grondlegger van deze meditatie en het wordt omschreven als: met een vriendelijke en open houding aanwezig zijn, in het huidige moment, zonder ergens naar te streven. Opmerken wat zich van moment tot moment aandient aan gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties, zonder er iets aan te veranderen of het te veroordelen.

Plezierige gevoelens willen we graag vasthouden of we verlangen naar iets waarvan we denken dat we daar gelukkiger van worden. Bij onplezierige gevoelens of gedachten hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Vaak reageren we hierop met automatische reactiepatronen en zijn we druk bezig met nadenken of piekeren over het verleden of de toekomst. Daardoor staan we niet meer echt in contact met onszelf en dat kan leiden tot allerlei klachten.

 

Resultaten van Mindfulness
Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining waarmee je beter leert omgaan met stress, angst, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out en pijn. Mindfulness stimuleert ook de creativiteit en verbetert de communicatie en focus.

Ik bied deze Mindfulnesstraining opnieuw aan in Bakkeveen. Deze basistraining is geschikt voor iedereen die beter wil leren omgaan met de uitdagingen van elke dag. We mediteren, doen eenvoudige bewegingsoefeningen en je ontvangt meer informatie over thema’s als stress, de automatische piloot en zelfzorg.

Het is een benadering waardoor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid wordt bevorderd. Met Mindfulness leer je hoe je hier zelf een actieve bijdrage aan kunt leveren.

Kennismaken met Mindfulness

dat kan op zaterdag 27 oktober en zaterdag 24 november van 10.00 tot 12.30 uur. Deze ochtenden staan ook open voor mensen die geïnteresseerd zijn in Mindfulness en overwegen de training van 8 weken te volgen. Zo kun je ervaren wat Mindfulness voor jou kan betekenen. Meer informatie op mijn site www.sietskerusschen.nl/mindfulness

Nieuwe Mindfulnesstraining start op 1 november a.s. 

Praktische informatie
Data Mindfulnesstraining: 8 donderdagavonden van 19.30 uur tot 22.00 uur, van 1 november tot en met 20 december 2018, en een stiltedag. Meer informatie www.sietskerusschen.nl/mindfulness

Terugkombijeenkomsten
Veel deelnemers aan de Mindfulnesstrainig vinden het prettig om regelmatig samen en onder begeleiding te blijven oefenen. Daarom organiseer ik opnieuw een stiltedag en meditatie ochtenden.

  • Zaterdag 29 sept Mindfulness stiltedag

van 9.30 uur tot 16 uur.

  • Zaterdag 27 okt Mindfulness ochtend

van 10 uur tot 12.30 uur.

  • Zaterdag 24 nov Mindfulness ochtend

van 10 uur tot 12.30 uur.

Geplaatst in:

Geef een reactie