Keningsfjild: 3x Tobit

Driemaal Tobit

Reizen zit mensen in het bloed. Het bekendste reisverhaal is dat van Jozef en Maria op weg naar Bethlehem. ‘Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart’, luidt een oude Chinese uitspraak. Dat is misschien wel een treffende samenvatting van het bijbelboek Tobit.

Het boekje Tobit staat in de protestantse bijbel bij de deuterocanonieke boeken. Deze boeken hebben het net niet gehaald. Veel mensen zullen daarom dit boekje niet kennen. Toch is het een prachtige vertelling, klein en fijn. Rembrandt was bijzonder geïnspireerd door het boekje Tobit. Hij schilderde en tekende het verhaal en maakte etsen. In de zomerperiode ga ik driemaal preken uit Tobit met driemaal een voorbereidingsbijeenkomst. Wie het interessant vindt is uitgenodigd op donderdag 20 juni, dinsdag 25 juni en donderdag 11 juli, van 19.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur in de Sint Piter te Ureterp (Selmien East 47). Opgeven mag, is niet nodig. Voor wie geen deuterocanoniek deel heeft in de bijbel heb ik een aantal kopieën.

Op zondag 30 juni, 7 juli en 28 juli gaat het over Tobit om 9.30 uur in de Mande. Op 7 juli is ook aandacht voor Krijn de Haan en Willemijn. Zij gaan voor World Servants naar Ecuador en we gaan hen uitzwaaien.

Zie voor meer activiteiten van de protestantse gemeente It Keningsfjild op de website www.itkeningsfjild.nl

Contactpersoon ds. Aafke Nicolai (0629825217 0512-853362)

Geplaatst in:

Geef een reactie